Húsvét

2022.04.16. 11:09

Duplán ünnepel az idén Hollókő, ismét szabad a locsolás

Két év kihagyás után visszatér az ország legnagyobb húsvéti fesztiválja, de más is okot ad az ünneplésre, hiszen idén lesz a falu 35 éve a világörökség része.

Nool

Senki sem maradhat szárazon

Forrás: NMH | Archív

Kétszeres ünnep a mostani húsvét Hollókőn, ugyanis egyrészt két év kihagyás után tudják újra megrendezi a négy napos fesztivált, másrészt idén 35 éve vették fel a falut a világörökség listájára. Éppen ezért idén még színesebb programokkal várják az érdeklődőket. A szervezők elmondták, a neves fellépők mellett csaknem 100-an gondoskodnak arról, hogy egyetlen nő se maradjon szárazon - hangzott el a Hír Tv péntek esti adásában.

– Talán ma már Hollókő a húsvét fővárosa is, hiszen egy olyan rendezvényről van szó, ami minden évben olyan szinten próbálja megünnepelni a húsvétot, a feltámadás ünnepét, hogy az világraszóló legyen, vagy legalábbis országra szóló legyen – fogalmazott az adásban Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában