Pénzügyi Tudatosság

2022.04.15. 10:21

Diákverseny országos mezőnyében képviselik Nógrád megyét a gyarmati gimisek

Az ország húsz legjobb csapata között képviselik majd a Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum országos döntőjében Nógrád megyét a balassagyarmati gimnazisták.

Nool

A „Károlyok” bizonyultak Nógrád megyében a legjobbnak

Forrás: NMH Archívum

Fotó: (c)Torjay Foto

Mire jó a családi költségvetés? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Miből lesz lakásom? Hol van biztonságban a pénzem? Miért és hogyan kell adót fizetni? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett választ adniuk a gimnazista diákoknak az online formában lebonyolított versenyen. A verseny szervezőinek az a nem titkolt célja volt a versennyel, hogy felkészítsék az életre a fiatalokat a legfontosabb pénzügyi alapismeretekkel, valamint természetesen az, hogy összemérhessék tudásukat az ország többi diákjával – derül ki a diakforum.hu oldalon kiírt pályázati kiírásból.

A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a gimnazisták részére szóló oktatási anyagokkal készülhettek fel a csapatok. A fiatalok nyelvén megírt tudásbázist valós élethelyzetek alapján állították össze a verseny szervezői olyan témákban mint családi költségvetés, fizetési módok, biztosítások, előtakarékoskodás, befektetések, támogatások, továbbtanulás, lakhatás, vagy például zöld pénzügyek, digitális pénzek. 

A negyedik alkalommal megrendezett Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójába két Nógrád megyei iskola – a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium, valamint a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium – összesen 7 négyfős csapata jutott be.

Az április 11-én megtartott versenynapon a Nógrád megyét képviselő csapatok közül a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium „Károlyok” nevű csapatának sikerült diadalmaskodni a megyei csapatok között a csapatkapitány Rigó Balázs, illetve a felkészítő tanár Csábiné Gerbely Mária vezetésével. A gyarmati „Károlyok” tehát bejutottak az országos döntőbe, amelyet április 27-én rendeznek majd meg Budapesten. A döntősök az elengedhetetlen pénzügyi alapismeretek mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában