Influenza

2022.04.08. 19:23

Csökkent az influenzások száma Nógrád megyében

Az influenzaszerű megbetegedések számának öt hete tartó folyamatos emelkedése után a 13. héten országosan csökkent a betegek száma – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A Nógrád megyében jelentkező megbetegedések száma is csökkenést mutat.

Nool

Forrás: Illusztráció: Hegedűs Márk/NMH Archívum

Fotó: Hegedűs Márk

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok március 28. és április 03. között 25%-kal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten. A jelentések alapján végzett becslés szerint a 13. héten 20 500 fő fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

A fővárosban és 16 megyében csökkent, két megyében (Győr-Moson-Sopron és Pest megye) emelkedett, Békés megyében nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg (406), Baranya (376) és Zala (318) megyében volt a legmagasabb, Jász-Nagykun-Szolnok (83) és Borsod-Abaúj-Zemplén (91) megyében a legalacsonyabb. Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területen diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzavírus által okozott megbetegedést – áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében.

Forrás: NNK


A betegek 36,4%-a gyermek, 35,6%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 19,7%-a, 8,3%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában