Alig egy tucat új fertőzöttet regisztráltak Nógrád megyében

Csach Gábor: Nógrád az ötödik legkevésbé fertőzött megye.

Nool

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában csupán 11 embernél mutatták ki a koronavírust szűkebb hazánkban.

A Nógrád megyei adatok alakulása:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 6 millió 405 ezer a beoltott, 1407 az új fertőzött és elhunyt 29 beteg.

Balassagyarmaton jelentősen meggyengült a fertőzés

Csach Gábor közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormányhivatal az elmúlt 19 napban 32 covid-fertőzöttet és 84 kontaktszemélyt helyezett karanténba. 

- A fertőzés a városban, különösen az elmúlt két hétben jelentősen visszaesett, jelenleg napi 1 fő alatt van az új napi esetszám átlaga, ami 4,4 fős fertőzési napi átlagot mutat százezer lakosra vetítve. Ez jelenleg országos szinten 20 fő, míg Nógrád megye esetében 15 főt jelent (a megye az 5. legkevésbé fertőzött megye Budapestet is beleszámolva) - írta bejegyzésében Balassagyarmat polgármestere.

Hozzátette: a kórházban jelentősen lecsökkent a covid-betegek száma, 14-15 körül mozog több mint egy hete. Lélegeztető gépen 3-an gyógyulnak. Súlyos esetek főként az influenzával együttes covid fertőzésből erednek. A Szent Erzsébet Idősotthonban a múlt héten feloldották a járványügyi zárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában