E-sport

2022.03.18. 18:59

Videojátékok szerelmesei vették birtokba a salgótarjáni sportcsarnokot

A nógrádi megyeszékhelyre érkezett pénteken az az országjáró rendezvénysorozat, amely a videójátékok és az e-sport iránt érdeklődők számára nyújtott egész napos kikapcsolódást.

Gulyás Edina

Első alkalommal szervezte meg az Országos Gaming Expot az Egymillióan a Magyar E-sportért Egyesület, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

– A gaming roadshow lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát a különböző videójátékokban, társasjátékokban, videó játékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Nagy az érdeklődés a program iránt, minden helyszínen átlagosan ezerötszáz látogató volt arra kíváncsi – tájékoztatott Csanda Gergely főszervező.

Mint mondta, a gaming kortalan, azonban elsősorban a 8 és a 18 év közötti korosztályt vonzza az egész napos rendezvény. Itt kipróbálhatták a legújabb Play Stationt és Xboxot, különböző VR eszközöket és olyan autószimulátorokat, amelyeken autóversenyzők is edzenek. Mindezeken kívül olyan Star Wars relikviákat és gaming szobrokat, vagy képeket is meg lehetett csodálni, amelyek a világon egyedülállóak. 

Különböző szimulátorokat is kipróbálhattak a versenyzők | Fotó: Hüvösi Csaba

Azok, akik szerették volna felmérni tudásukat, ezt megtehették egy videójátékos komptenciafelmérő állomáson. A program további különlegessége, hogy retro számítógépeken 30-40 évvel ezelőtti játékokkal lehetett játszani. Az érdeklődők több mint 120 játékállomást próbálhattak ki az expón – hangsúlyozta Csanda Gergely, aki arra is kitért: – Minden helyszínen lehetőség volt ismert youtuberekkel is találkozni. Salgótarjánba is ellátogatott Szalai Isti, Nasz Dani, Doggy Andi, Unfield és Baluka is. 

Star Wars relikviákat is meg lehetett csodálni | Fotó: Hüvösi Csaba

A Freestyle FC különböző labdazsonglőr mutatványokkal szórakoztatta a közönséget. A sportcsarnokban megtartott rendezvényen a helyi e-sport klubok és szervezetek tevékenységét is meg lehetett ismerni. A roadshow keretein belül rendezik meg a FIFA22 országos e-sport versenyt is, a megyeszékhelyek győztes sportolói végül az országos döntőben mérkőznek meg egymással. A verseny összdíjazása több mint hárommillió forint lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában