Folyamatosak a fejlesztések

2022.03.23. 11:22

Számos korábbi fejlesztés után most a tetőszerkezet is megújult a nagyoroszi iskolában

A Balassagyarmati Tankerületi Központ saját költségvetési forrásából, több mint 46 millió forint értékű beruházás keretében újította fel a Nagyorosziban található Börzsöny Általános Iskola felsőtagozatos épületének tetőszerkezetét. A beruházás nemrégiben készült el és kedden ünnepélyesen átadták.

Lászlók Judit

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított épületet

Forrás: Balla Mihály Facebook-oldala

Az intézmény udvarán megtartott átadó ünnepségen Nagyné Barna Orsolya a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy már 2017-ben elkezdődött egy felújítási hullám a Börzsöny Általános Iskolában, amikor egy pályázat által 24 millió forint értékben infrastrukturális fejlesztést valósítottak meg. Mint mondta, a cserépkályhás fűtés helyett új gázfűtéses rendszert építettek ki a felsőtagozatos épületben, valamint egy tizenöt fő befogadására alkalmas nyelvi labort is kialakítottak a szükséges informatikai eszközökkel és bútorzattal felszerelve. 

 

2020-ban is zajlottak felújítási munkálatok, akkor 60 négyzetméteren felújították a két épület közötti járdát 850 ezer forintból. Tavaly elkészült az iskolaudvar aszfaltozása 6,2 millió forint értékben, aminek köszönhetően a tanulók biztonságosabb környezetben tölthetik a szabadidejüket.  Az idei év pedig még alig kezdődött el, de máris örülhetünk egy újabb fejlesztésnek. Ugyanis teljesen megújult a felsőtagozatos épület tetőszerkezete – mondta el hírportálunk érdeklődésére Nagyné Barna Orsolya. Az igazgató hozzátette: – 1380 négyzetméteren a korábbi tetőt lebontották, szükség szerint megerősítették, majd új tetőleceket és hornyolt tetőcserepeket tettek a régi helyére. A meglévő kéményeket is lebontották, új ereszdeszka készült, hornyolt deszkával és hajópadlóval. Az ereszdeszkákat speciális gombavédelemmel és kültéri lazúrfestékkel mázolták le, emellett 184 folyóméteren újraépítették a függő- és lefolyócsatornát.

Az iskola igazgatója is beszédet mondott az ünnepségen
Forrás: Beküldött fotó

A tankerület igazgatója kitért arra is, hogy a fejlesztések nem érnek itt véget, hiszen megkezdődött a tornaterem építése. A beruházás jelenleg a tervezési szakaszban tart, sőt már építési engedéllyel is rendelkezik.  Összegezve elmondhatom, hogy a Börzsöny Általános Iskola épül és szépül. – Ezen a napon is azért vagyunk itt, hogy azt a 46,4 millió forintos infrastrukturális fejlesztést átadjuk, amelynek köszönhetően az épület tetőszerkezete teljesen megújult. A beruházást a Balassagyarmati Tankerületi Központ saját költségvetési forrásából valósította meg – hangsúlyozta az átadóünnepségen Nagyné Barna Orsolya.

Balla Mihály méltatta az infrastrukturális fejlesztések fontosságát - Forrás: Beküldött fotó

A rendezvényen részt vett Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében kiemelte, hogy azért annyira fontosak az infrastrukturális fejlesztések, mert ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, ezáltal pedig jobb teljesítményt nyújthatnak. 

 

Szakmai téren is segítik az intézmény fejlődését – Nagyné Barna Orsolya az eseményen kifejtette azt is, hogy a Balassagyarmati Tankerületi Központ által elnyert pályázati forrásból a Börzsöny Általános Iskola lehetőséget kapott arra, hogy a „Digitális környezet a köznevelésben” elnevezésű projektben részt vegyen. A program által korszerű informatikai eszközöket szereztek be, valamint az egész intézményt érintő digitális pedagógiai módszertani fejlesztés is megvalósulhatott. Ez a pályázat egyébként négy intézményt érintett, összesen 110 millió forint értékben. Hozzátette, hogy saját költségvetésből is bonyolítottak nagyobb eszközbeszerzéseket a nagyoroszi iskolának. – A digitális oktatást segíti három interaktív kijelző. Egy osztályteremben pedig kicseréltük a bútorzatot. A Csodaszarvas programban június második felében két napközis tábort valósított meg az intézmény. A résztvevő diákok tisztasági felszerelést, az iskola táboronként egy bluetooth hangfalat, kézműves alapanyagokat és irodaszert kapott. Emellett az intézmény a Rétsági Általános Iskolával közösen pályázott nyújtott be a Határtalanul programra is. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi, nemsokára a 7. osztályos tanulók öt napra Horvátországba utaznak – mondta az igazgató. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában