Átadó

2022.03.29. 14:28

Szalonnasütővas pihenőpontot adtak át Vizsláson

Szalonnasütővas névre keresztelt pihenőpontot adtak át kedden a településen.

Veres Edina

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

Sándor József polgármester elmondta: a Vizslást és Újlakot összekötő út mellett korábban halmokban állt az illegálisan lerakott szemét, melynek felszámolása folyamatos munkaerő- és költségráfordítást igényelt a faluvezetéstől.

 Egy hasznos funkcióval szerettük volna megtölteni az önkormányzati területet. Elhatároztuk, hogy egy pihenőpontot alakítunk ki saját forrásból, ahol a látogatók gyönyörködhetnek a panorámában, illetve harapnivalót is készíthetnek a tűzrakónál. Az ötlet megvalósítását Forgó Zoltán helyi vállalkozó vállalta magára, míg a kivitelezésben a közfoglalkoztatottak mellett a helyiek is részt vettek – hangsúlyozta a polgármester.

A kikapcsolódni vágyók a nógrádikumról, a szalonnasütővasról is informálódhatnak | Hüvösi Csaba

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a település fejlődése iránt, majd kiemelte: a Szalonnasütővas Pihenőpont tökéletesen beilleszkedik a tervezett Enjoy Park projektbe. 

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a helyiek ötletét, amely nyomán a látogatók a pihenőponton a kikapcsolódás mellett egy kevésbé ismert nógrádikumról, a szalonnasütővasról is információt gyűjthetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában