Látogatás

2022.03.07. 14:04

Megyénk mindhárom kórháza újból fogadja a látogatókat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 3-án visszavonta az egészségügyi intézményekben érvényes látogatási tilalmat a koronavírus fertőzéssel nem érintett osztályokon.

Gerhát Karina, Lászlók Judit

Forrás: NMH | Archív fotó

– Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 percre, vagy egy látogató legfeljebb egy órára. Ennek feltétele, hogy az illető érvényes védettségi igazolvánnyal vagy annak hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű koronavírus gyorsteszttel rendelkezzen. Utóbbi szabály alól az öt év alatti gyermekek mentesülnek. Az intézmény területén a látogatóknak maszkot kell viselniük. A koronavírus fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók – írta közleményében a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház

Felhívták továbbá a figyelmet, hogy amennyiben a beteg állapota, az intézmény adottságai, valamint az időjárás megengedi, szabadtéren történjen a találkozás! Ebben az esetben a látogatók számát nem korlátozzák.

A Szent Lázár Megyei Kórházban minden nap 16 és 18 között lehet látogatni a betegeket. 

Dr. Tóth Judit, a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy az intézményükben is megszűnt a látogatási tilalom. A járványügyi helyzet miatt azonban a koronavírus részleg mellett a belgyógyászati osztályon lévőket sem látogathatják.

Dr. Boczek Tibor, a pásztói Margit kórház főigazgatója lapunknak elmondta, minden nap 10 és 18 óra között lehet látogatni az intézményben lévőket, a fekvőbeteg osztályokra azonban 6 évnél fiatalabb nem mehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában