Korszerűsítés

2022.03.30. 16:33

Kívül-belül megszépült az általános iskola Palotáson (galéria)

Szerdán ünnepélyesen adták a felújított Palotási Általános Iskola épületét. A beruházással több évtizedes álma vált valóra a helyieknek.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Teljesen felújították a helyi általános iskolát, amely mintegy 853 millió forintos támogatásból valósult meg. Emellett egy új sportcsarnokot is kiépítettek a helyszínen.

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója elmondta: rengeteget dolgoztak azért, hogy mára az épület kívülről és belülről is korszerűvé váljon és a gyerekek mindennapi szolgálatára akadályok nélkül készen álljon. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a helyi és környező településekről is szívesen viszik majd a szülők az iskolába a gyerekeket, hiszen a diákok immár modern körülmények között végezhetik tanulmányaikat a helyszínen.

Szabó Mihály, a település polgármestere kiemelte, nagy álma valósult meg Palotásnak a fejlesztéssel. 

– Még nem fejeződött be minden munka, sok feladatunk van még. Egyebek mellett a környezet rendezése, a kerítés felújítása, a kibővített udvar bekerítése, a rekortán pálya mellé egy műfüves kispálya építése és a parkosítás is a tervek között szerepel még – közölte Szabó Mihály, hozzátéve: – Bízik további pályázatok sikeres benyújtásában, s abban is, hogy minél több palotási és térségi tanuló választja majd "második otthonának" a helyi iskolát.

Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese a tanulás fontosságát hangsúlyozta.  Mint mondta, nem mindegy, hogy a pedagógusoknak hová kell menniük dolgozni, s hogy a gyermekek milyen körülmények között töltik a hétköznapjaikat. 

Hozzátette: azok, akik Palotásra járnak, büszkén húzhatják ki magukat, hogy a községnek nemcsak szép múltja és jelene van, hanem egy komoly jövője is. 

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte: büszkén tekint vissza az elmúlt 12 éve, hiszen az akkor megfogalmazott tervek döntő többségét sikerült valóra váltani. – Ez a közösség erejének, összefogásának az eredménye.

A honatya emlékeztetett: a térségben már több iskola is megújult, de a jövőben is előtérbe kerülnek a felújítások. Szinte az összes óvoda új köntöst kapott, de a bölcsődék is folyamatosan épülnek. Becsó Zsolt külön örömnek nevezte, hogy végre a palotási iskola egy tornacsarnokkal is gazdagabbá vált. 

Nagy Kálmán, a Salgótarjáni Tankerületi Központ szakmai vezetője szerint egy iskola akkor sikeres, ha az tele van gyerekkel, önmagában csak egy szép épület. Úgy látja, ennek az intézménynek lesz jövője, mert nem csupán az intézmény esztétikai mivoltja, hanem az alkalmazott módszertan is becsábítja a gyerekeket a falak közé.

Gyöngyösi Gábor intézményvezető elárulta, hogy az iskolába kilenc faluból 171 gyermek jár. Hangsúlyozta: a beruházással olyan csodát kaptak kézhez, mely minden bizonnyal beváltja majd a hozzáfűzött reményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában