Bosszantó

2022.03.10. 17:27

Gyakran parkolnak a mozgássérültek helyére a nógrádi sofőrök

Nincsenek könnyű helyzetben a megyeszékhelyen a mozgássérültek, ha a parkolásról van szó. A számukra kialakított kevés helyet rendszeresen elfoglalják a jogosulatlanok. Bár borsos büntetés járhat emiatt, de ez sem riasztja el őket.

Fodor Orsolya

Dudás Róbert elmondta: gyakran elfoglalják a mozgáskorlátozottak parkolóit

Forrás: Beküldött fotó

Egy mizserfai férfi, Dudás Róbert szerint is gond Salgótarjánban a mozgássérültek számára fenntartott parkolók használata. Rendszeresen találkozni ugyanis olyan sofőrökkel, akik jogosulatlanul veszik használatba azokat.  

– A számunkra használható, kedvező helyen elhelyezett parkolókat sok esetben igénybe sem tudom venni, mert olyanok parkolnak oda, akiknek nincs rá engedélyük. Volt, hogy szóvá tettem már néhány autósnak, és még nekik állt feljebb, hogy jelezni mertem, nekem szükségem lenne a helyre. Két mankóval nem tudok sokat gyalogolni – panaszolta a férfi. 

Mint mondta, a kórház és a rendelőintézet közelében is ugyanaz a helyzet, pedig ott azt várná a beteg, hogy az egészségügyi intézmények körül több a mozgássérült-parkoló. 

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hírportálunknak elmondta: a járőrök a szolgálatuk során a parkolási szabályok betartását is ellenőrzik – Amennyiben a munkatársaink azt észlelik, hogy valaki jogosulatlanul használja a mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhelyet, a jármű vezetőjével szemben intézkedni fognak – mondta Tamás-Kovács Andrea, aki azt is hozzátette, hogy a legtöbb szabályszegést a rendőrök veszik észre, de néha előfordul, hogy bejelentés hívja fel a figyelmet a tilosban parkolókra. A szabálytalankodó sofőr kaphat figyelmeztetést is a helyszínen, de 50 ezer forint bírságot is. Szabálysértési eljárás esetén százezer forint is lehet a büntetés. 

– hívta fel a figyelmet a rendőrség sajtóreferense.

Támadóan lép fel a szabálysértőEgy salgótarjáni üzlet neve elhallgatását kérő biztonsági őre elmondta: naponta lát a mozgássérültek parkolójában megálló sofőröket. 

– Többször megszólítottam már őket, leginkább azzal védekeztek, hogy csak a bankautomatából vesznek fel pénzt, nem maradnak sokáig, de akadt köztük olyan is, aki agresszíven reagált és sorolni kezdte, neki mennyi problémája van az életben – mondta. 

A biztonsági őr hozzátette: nem mer mindenkit megkérdezni a jogosultságáról, mert fél attól, hogy esetleg erőszakosan léphetnek fel ellene. Azt azonban elismerte, hogy valóban nem sok időre veszik igénybe a rokkantaknak fenntartott parkolót, ezért sokszor a gyerekeiket és a családjukat is az autóban hagyják az ügyintézés idejére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában