Télűző

2022.03.02. 14:23

Felvonulással űzték el a telet a Nógrádsipeken

A település önkormányzata immár hetedik alkalommal rendezte meg a Télűző Farsangi Felvonulás és Főzőversenyt a napokban.

L. J.

– Sajnos a járványhelyzet miatt tavaly nem tudtuk megtartani a közösségünk egyik legfontosabb eseményét, azonban idén már volt erre lehetőségünk – mondta el lapunknak Rózáné Kelemen Éva. 

Az önkormányzat munkatársa, valamint az esemény szervezője hozzátette: – A rendezvényt a nemrégiben átadott közösségi téren, a Szikra Teraszon főzőversennyel indítottuk, amelyen tizenegy csapat mérettette meg magát. Ezzel kapcsolatban külön öröm volt számunkra, hogy nemcsak a helyiek, hanem más településeken élők is jelentkeztek. Ezt követően megtartottuk a hagyományos télűző felvonulást, amelyen sok falubeli gyermek és felnőtt mutathatta meg az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeit. A Nagy Sándor-kúriához érve pedig kiszebábot égettünk, és tánccal próbáltuk meg elűzni a hideg évszakot. 

Forrás: Beküldött

Rózáné Kelemen Éva kifejtette, hogy a programot tréfás versíró versennyel próbálták színesebbé tenni, amelyre hat felnőtt és három gyermek nevezett. A jelentkezőknek ajándékkal és oklevéllel is kedveskedtek a szervezők. Emellett díjazták a Mit főztek ma Nógrádsipeken? elnevezésű civil közösségi médiás csoport azon tagját is, aki a legtöbb receptjét osztotta meg a helyiekkel. 

Kistelepülés lévén számunkra nagyon fontos a hagyományok megőrzése és a közösségépítés. Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy az utóbbi években egyre több fiatal aktívan vesz részt ezeken a programokon – mondta Rózáné Kelemen Éva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában