Közgyűlés

2022.03.29. 13:55

Elfogadták Salgótarján idei költségvetésének rendeletmódosítását

Kedden délelőtt tartotta soron következő, ezúttal igen gyors, alig félórás ülését Salgótarján képviselő-testülete.

Gerhát Karina

Gyors ülést tartottak a képviselők

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH Archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

A közgyűlésen tíz napirendi pontot tárgyaltak, többek között a februárban elfogadott, idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása is terítékre került. A képviselők nyolc igen és két tartózkodás mellett fogadták el a rendelettervezetet.

A közgyűlésen szó esett továbbá a Karancsalja és Salgótarján közötti, kerékpározható közút építéséről is. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősül a Karancs úti, Karancsalja és Salgótarján közötti kerékpározható közút kialakítása.

– A nyomvonalat a településrendezési eszközökön át kell vezetni, ezért elindítjuk a rendezési terv módosítását. A tervezési munka finanszírozását a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. vállalja, mely a településtervezőt az általa lebonyolított közbeszerzési eljárásban választja ki. A határozati javaslat a településrendezési eszközök módosításának indításáról, valamint a településrendezési és a tervezési szerződés megkötésének az engedélyezéséről szól – számolt be Fekete Zsolt polgármester. A közgyűlés tíz igen mellett, egyhangúlag fogadta el a határozati javaslatot.


Arról is döntöttek a képviselők, hogy a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság részére ingyenesen birtokba adnak egy nem lakáscélú helyiséget. Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kirobbanásnak következtében Magyarország humanitárius segítségnyújtást biztosít az ukrán állampolgároknak és a kárpátaljai magyaroknak – emlékeztetett a polgármester. Hozzátette: a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt, a törvényben foglalt feladatai ellátása érdekében biztosítson számukra olyan ingatlant, amelyben a menekülteknek összegyűjtött adományokat tárolhatják. Fekete Zsolt azt javasolta, hogy a közgyűlés a Rákóczi út 27. szám alatti épület földszintjén található, korábban konyhaként működő helyiség ingyenes birtokba adását utólag hagyja jóvá. Ennek feltételeit határozatba foglalták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában