Lakossági fórum

2022.03.01. 21:12

A biztonság, a családtámogatás és a munka pilléreire építünk - hangsúlyozta Kósa Lajos Mátranovákon

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke volt a vendége annak a lakossági fórumnak, amelyet hétfőn késő délután tartottak a helyi művelődési házban. A program kezdetén Becsó Zsolt országgyűlési képviselő tájékoztatta arról a megjelenteket, hogy a választókerületben eddig 16 ezren támogatták ajánlásukkal, azonban bízik abban, hogy a március 15-ig tartó időszakban ez a szám a húszezret is meghaladja majd.

Gulyás Edina

Fotó: Hegedus Mark

Ez azt mutatja, hogy együtt erősek vagyunk, és ha ezt szem előtt tarják az állampolgárok az április 3-i választásokon, akkor közösen folytathatjuk tovább a megkezdett utat – hangsúlyozta Becsó Zsolt, majd időutazásra invitálta a program résztvevőit. Felidézte: a 2010-es kormányváltást megelőzően Nógrád megyében meghaladta a 20 százalékot a munkanélküliek aránya. Akkor azonban három célt tűztek maguk elé, ezek között a gazdaság dinamizálása, a helyi identitás erősítése szerepelt, továbbá az, hogy megyénk felkerüljön az ország gazdasági térképére. Az elmúlt időszakban az erőfeszítéseknek köszönhetően 10 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, ipari parkok alakultak, befejeződött a 21-es számú főút négysávosítása, kerékpárutak épültek és fejlődött a turizmus.

Forrás: Hegedűs Márk

– Az elmúlt bő évtizedben Kelet-Nógrádba több mint 200 milliárd, Mátranovákra pedig 1,5 milliárd forint érkezett különböző fejlesztésekre – fogalmazott a honatya, hozzátéve: – Amennyiben április 3-án úgy döntenek, hogy továbbra is megtisztelnek bizalmukkal, a jövőben is folytatódhat szűkebb hazánkban a sikeres munka.

Kósa Lajos arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy a jelenlegi kormány politikája három alappilléren nyugszik. Ezek közül az egyik a biztonság, hiszen az állampolgárok alapvető igénye a lét-, a köz-, a nemzet- és a megélhetési biztonság.

A rezsicsökkentés, vagyis az energiabiztonság fontos lépés volt ahhoz, hogy a magyar családok kiszámíthatóan tudjanak előre tervezni. Hazánk biztonsága szintén kiemelten fontos. A jelenlegi háborús helyzetben mindent meg kell tenni azért, hogy az országunk és lakóinak biztonságát szavatolni tudjuk – húzta alá a párt alelnöke, hozzátéve: – A második pillérként nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy olyan gazdaságpolitikát folytassunk, ami a munka alapú társadalmat lehetővé teszi. Számunkra kulcskérdés, hogy aki tud, az dolgozzon.

Forrás: Hegedűs Márk

Mint mondta, az elmúlt évek alatt kiépített, a világon is egyedülálló családtámogatási rendszer a harmadik pillér. Ma GDP arányosan Magyarországon segítik a legnagyobb mértékben a gyermeket nevelő családokat. Ebben a három alapvető kérdésben a baloldalnak egészen mások az elképzelései.

– Ezért kell mindenkinek meggondolni április 3-án, hogy mit választanak. Amennyiben az általunk általunk képviselt értékeket támogatják, az elmúlt évek eredményes lépéseit fogjuk folytatni – emelte ki Kósa Lajos, aki a jelenlévők felmerülő kérdéseit és hozzászólásait is meghallgatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában