Kisbolt

2022.02.01. 12:57

Nem kell már kilométereket utazni a vizslásiaknak a kisebb-nagyobb bevásárlásokért

Régi vágya teljesült Vizslás-Újlak lakóinak, amikor kedden ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit az új vegyesbolt.

V. E.

Már el is lepték a vásárlók az új vizslási boltot

Fotó: L.B.

Az eseményen elsőként Eszes Noémi, az üzlet tulajdonosa köszöntötte a megjelenteket, majd tőle Sándor József vette át a szót. 

– Eljutottunk ide, hogy végre az újlakiaknak is van újra boltja. Úgy gondolom, hogy ez nagy segítség lesz az itt élőknek, hiszen már nem kell kilométereket utazni egy kisebb vagy nagyobb bevásárláshoz. Amennyiben jelzik a tulajdonosoknak, hogy mit hiányolnak, vagy mire lenne még szükségük, azt ők be fogják szerezni. Ennek köszönhetően pedig néhány hónap alatt teljesen a helyi igényeknek megfelelő árukínálattal fogják tudni megtölteni a polcokat – hangsúlyozta Sándor József, a település polgármestere.

Sokan gyarapodhatnak a fejlesztésnek köszönhetően

Az eseményen jelen volt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, aki kifejtette: a megyeszékhely, illetve az ott található nagyobb bevásárlóhelyek közelsége jelenthetne akár buktatót is egy ilyen üzlet számára, de az újlaki bolt tudatos lépésként nyílt meg. Ezt alátámasztja az is, hogy korábban egy pékség is megkezdte a közelben a működését. A honatya arra is rámutatott, hogy a közért elsődleges „célközönségét” természetesen a helyiek jelentik, ugyanakkor a településrészen keresztülhaladó, négysávosított 21-es főút csak tovább növelheti majd a forgalmát. Ez pedig a későbbiekben további fejlesztéshez vezethet, például egy meleg-konyhás étkezési lehetőség kialakításának képében. 

A megnyitón a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szintén méltatta a településvezetést, és a vállalkozó szellemű párt, akiket arra kért: szolgáltatásukat a településen élők igényeihez igazítsák. Ezt követően Skuczi Nándor szót ejtett arról is, hogy a kormány döntései nyomán a vidék Magyarországa az elmúlt néhány évben látványosan fejlődött. Mint mondta: megújultak az önkormányzati intézmények, a polgármesteri hivatalok, az orvosi rendelők vagy a kultúrházak, de épültek utak is. Hozzátette: az elmúlt öt-hét évben évben rohamosan, mondhatni hétmérföldes csizmával lépve halad előre a fejlődés, ami véleménye szerint a későbbiekben is töretlen lesz. 

Címkék#kisbolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában