Vallás

2022.02.19. 11:29

Munkában, tanulásban is a hite ad erőt a fiatal szécsényinek

Gazsi Vivienben már gyermekkorától fogva benne él a katolikus hit, ehhez kapcsolódva pedig a rászorulókkal való törődés.

Sz. F.

Gazsi Vivien hittant is szívesen oktatna

Forrás: Beküldött

Miután leérettségizett a helyi katolikus gimnáziumban, olyan munkahelyet választott, ahol segíthet embertársain. Nógrádszakálban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alkalmazottjaként családi mentori feladatokat lát el.

Ahogy mondta, főleg a halmozottan hátrányos helyzetű, gyermeket nevelő édesanyákkal áll kapcsolatban. Mindennapi munkája kétirányú. Egyrészt otthonukban keresi fel a családokat, hogy konkrét segítséget nyújtson a gyermeknevelésben, a helyes táplálkozásban. Másrészt a Jelenlét Ponton egy fogadószobát alakítottak ki munkatársával, ahol a hozzájuk forduló édesanyákat és csemetéiket fogadják. A szülők igénybe vehetik gyermekeik számára a különböző mozgásfejlesztő eszközöket, és együtt játszhatnak a kicsikkel. Vivien mozgásfejlesztő kolléganője is jó tanácsokkal látja el a szülőket. Azon vannak, hogy minden kisgyermek a lehető legjobban fejlődjön önmagához képest.

Hittant taníthat majd

– Célunk, hogy minél több hasznos segítséget nyújtsunk az édesanyáknak a gyermekek ápolásához, neveléséhez, s hogy a kicsik harmonikusan fejlődjenek, könnyebb legyen nekik beilleszkedni az óvodába. Jó érzés látni, hogy miként fejlődnek a gyermekek, és a családok a hatékonyabb körülmények megteremtése felé törekednek. Nyilván munkánk során több nehézséggel is találkozunk, de összefogva sikerül azokat elhárítani – foglalta össze küldetését. 

Mindennapi munkája mellett Vivien a Hittudományi Főiskolán katekéta-lelkipásztori munkatárs hallgató Egerben. Egész napos munkáját követően esti óráit a tanulásra fordítja. Nem könnyű összeegyeztetni a két feladatot. Nagy segítség számára, hogy a főiskolán, szombati napokon vannak az órái és a vizsgái. A diploma kézhezvételét követően általános iskolákban taníthat majd hittant, és bekapcsolódhat a plébániák életébe. 

Gazsi Vivien úgy véli, valószínű, hogy tanulmányai befejezése után is a munkahelyén marad, de szívesen tanítana hittant is valamelyik iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában