Intézkedés

2022.02.22. 06:55

Már hidegélelmiszereket is fizethetnek SZÉP-kártyával Nógrád megye üzleteiben

Február elsejétől jóval több helyen tudnak SZÉP-kártyával fizetni a nógrádiak is, akiknek hatalmas segítséget jelent a kormány által hozott intézkedés.

Gubányi Patrik

A pihenőkártya bármely zsebéből vásárolható egyebek mellett zöldség, gyümölcs, péktermék, hús- és csemegeáru

Forrás: Illusztráció: Pexels

A kormány döntése szerint a vendéglátás alszámláról február elsejétől május 31-ig lehet hidegélelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák közötti átjárhatóság december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hidegélelmiszert vásárolni. Közleményük szerint csak olyan jellegű üzletek engedélyezhetik a SZÉP-kártya használatát, melyeknek fő tevékenysége az élelmiszerek forgalmazása. Ez alapján drogériákban, trafikokban és ruhakereskedéssel foglalkozó áruházakban ezentúl sem opció e fizetési mód. Azok a munkavállalók tehát, akik rendelkeznek a pihenőkártyával, azt már a napi élelmiszerek vásárlásához is fel tudják használni. 

Több üzletláncot is megkérdeztünk azzal kapcsolatban, hogyan vélekednek az intézkedésről

– A Lidl Magyarország mind a 190 áruházában lehetővé tette a SZÉP-kártyával történő fizetést a hatályos jogszabály által megengedett körben az élelmiszerek vásárlására. Számunkra kiemelten fontos a vásárlói igények teljes körű kiszolgálása, ezért a vállalat az összes SZÉP-kártyát elfogadja a meghatározott idő alatt a rendeletben foglalt termékkategóriák vásárlásakor – közölte az áruház. 

Már a Tesco is elfogadja áruházaiban a SZÉP-kártyát, így a nógrádi kártyatulajdonosok ott is fel tudják használni azt. 

– A pihenőkártya bármely zsebéből vásárolhatók zöldségek, gyümölcsök, péktermékek, hús- és csemegeáruk, tejtermékek, valamint szárazáruk. Kivételt az alkohol képez – közölte a vállalat sajtóosztálya. 

Kiemelték: egy tranzakción belül csak egyféle SZÉP-kártya-zseb használható, a fizetést követően a fennmaradó összeget más fizetőeszközzel rendezheti a vásárló. 

SPAR Magyarország örömmel fogadta a bővítést. – Vevőink a melegétel-szolgáltatás esetében már eddig is használták SZÉP-kártyájukat az üzletekben, s reméljük, hogy az élelmiszerekre vonatkozó újabb lehetőséggel még kényelmesebbé és vonzóbbá tehetjük a vásárlást – tájékoztatott Maczelka Márk kommunikációs vezető. 

A megyében eddig sok élelmiszerboltban nem volt lehetőség SZÉP-kártyával fizetni, immár jóval több üzletben választható e fizetési mód. 

 

Megkérdeztük, Ön mit gondol a bevezetett intézkedésről?

Zvada Ottóné: 

– Okos döntésnek tartom az intézkedést. A kormány rengeteget segített már a fiatalokon, a családosokon és a nyugdíjasokon, ezzel ismét egy segítő kezet nyújtott az embereknek. A gyerekeim megörültek, amikor megtudták, hogy már hidegételt is tudnak a SZÉP-kártyájukkal venni, terveznek is egy nagyobb bevásárlást. 

Fedácsik Józsefné: 

– A lányaim rendelkeznek Széchenyi-kártyával. Óriási segítséget jelent nekik, hiszen eddig csak ételrendelésnél tartották érdemesnek felhasználni. Most már jóval több mindent tudnak fizetni belőle, ami hatalmas dolog valamennyi nógrádinak is. Szerintem, ha a hidegélelmiszereket ebből finanszírozzák, akkor jóval több készpénz maradhat a zsebekben. 

Oláh Zsoltné: 

– Az egyik legjobb intézkedésnek tartom a kormány részéről. Eddig csak néhány kisebb boltban tudtam kihasználni a kártyát, de így, hogy a nagyobb áruházakban is lehet élni vele, ezzel nagy segítséget nyújtanak az embereknek. Eddig betegség miatt nem tudtam élni a lehetőséggel, de a hétvégi nagybevásárlást a SZÉP-kártyából fogom fizetni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában