Teki

2022.02.20. 15:56

Magyarországon is egyedülálló teknősotthon épülhet a nógrádi településen

Nagy terveket szeretne megvalósítani a héhalomi Frenklin Park Teknősotthon Alapítvány, amely közösségi oldalán is megosztotta a hírt. A szervezet egy teknős formájú épületet szeretne kialakítani, amely által az állatok sokkal nagyobb és természetesebb környezetben élhetnének.

N. O.

Az egész országból kerültek már ide állatok

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Mint olvasható, az épület építési engedélyét már jóváhagyta az építési hatóság. Jelenleg szakember bevonásával készítik elő a hivatalos dokumentációkat. Ez lesz ugyanis Magyarország egyetlen vízi és szárazföldi teknősbefogadó helye. 

Vida Péter, az otthon tulajdonosa korábban elmondta, arra törekednek, hogy minél több teknőst megmentsenek és befogadjanak. Az elmúlt évek során az egész országból, így Bajáról, Ajkáról, Salgótarjánból és Budapestről is hoztak már állatokat párjukkal. Ezenkívül az otthonban van például zöld leguán, nyulak, fácánok, cápaharcsa, aranyhalak és sisakos kaméleon is. A jövőben bővíteni is szeretnék az állományt. Céljuk, hogy minél többen megismerjék őket és természetközeli, állatbarát élményt nyújtsanak a látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában