Jelenleg hetven koronavírus-fertőzöttet ápolnak a balassagyarmati kórházban

A Dr. Kenessey Albert Kórházban lelassult a múlt heti betegszám emelkedés, jelenleg hetven személyt kezelnek a covid részlegeken, az intenzív osztályon alacsony a létszám. Minderről Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere számolt be közösségi oldalán.

Nool

Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

– A fertőzöttek száma nagyon magas Nógrádban, az enyhe tünetekkel otthonukban gyógyulóké is, de szerencsére valóban úgy tűnik, hogy az ötödik hullámot okozó vírusmutációk nem okoznak olyan súlyos betegséget mint korábbi társaik. Ugyanakkor továbbra is történnek tragikus események, elhanyagolt, eltitkolt fertőzésekből, ezért kérek mindenki aki még nem tette, feltétlen vegye fel az oltást – tájékoztatott legfrissebb bejegyzésében Csach Gábor.

A városvezető kiemelte, hogy a járványadatok Balassagyarmaton kifejezetten jók, a százezer lakosra vetített napi fertőzésszám mélyen az országos átlag alatt van.

Gyarmaton mindössze 36 fő, miközben Nógrád megye bár a 14. a megyék rangsorában, de 164 főjével megelőzi az országos átlagot, amely 160 fő. Az országos csúcs a hét elején volt, Győr Mosonban 244 fővel, a megyék átlaga 163 volt. Reméljük így marad, és jövő hétre tovább esik a fertőzésszám.

− írta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában