Korszerűsítés

2022.02.03. 15:22

Átadták a megújult óvoda épületét Karancsságon (galéria)

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a településen a megújult óvoda épületét. Az apróságok az intézmény udvarán műsorral köszöntötték a vendégeket.

Gulyás Edina

A gyerekek örülnek a megújult játékoknak

Forrás: Ladóczki Balázs

– A Magyar Falu Program támogatásával, mintegy harmincmillió forintból teljesen megújult a harmincöt éve óvodaként működő épület. A munkálatok az elmúlt évben indultak, és mára teljesen elkészült a beruházás. Ennek során kicserélték a vízvezetékrendszert és az elektromos hálózatot, új nyílászárókat szereltek be, belülről lefestették a falakat, és az energiahatékonyság miatt napelemeket is felszereltek. 

A kivitelezési munkák a közelmúltban befejeződtek, így mára kívül-belül megújult, korszerű intézményben fogadják az óvodásokat – fogalmazott Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: – Szintén a programban új udvari játékokat vásárolt a településvezetés, valamint az intézmény körül kicserélték a kerítést is. Minderre ötmillió forintot nyertek. 

Az átadón arról is beszámoltak, hogy a közelmúltban a Belügyminisztérium 39 millió forintos támogatásával és önerő ráfordításával a főzőkonyhát is korszerűsítették.  

– A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban az óvoda épületének bővítésére nyújtunk be pályázatot, ugyanis a 76 férőhelyes intézményben olyan sok gyermek jár, hogy lassan nem tudunk újakat fogadni. Nemcsak a községből, hanem a szomszédos Szalmatercsről is hordják ide a kicsiket – tájékoztatott Oláh Nándorné polgármester. Kiemelte: az ingatlanhoz egy tornaszobát toldanának, továbbá az egyik csoportszobát is szeretnék kibővíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában