Szálló por

2022.01.27. 16:40

Veszélyre figyelmeztetnek: egészségtelen a levegő minősége Salgótarjánban

A levegőhigiénés index alapján egészségtelennek minősítették a levegő minőségét Salgótarjánban.

Nool

Forrás: Illusztráció | Ladóczki Balázs

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) levegőhigiénés értékelése alapján szerdán veszélyes volt a levegő minősége Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren. További nyolc település levegőminősége kapott egészségtelen minősítést, ezek: Ajka, Debrecen, Eger, Hernádszurdok, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya és Vác. További tíz település levegőminősége esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába – közölte az NKK

Mint írják a meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban nem várható javulás a levegőminőség alakulásában.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja a figyelmet, hogy a légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Mint ajánlják, az utóbbi csoportba tartozók lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban, viseljenek maszkot kültéren, különösen a veszélyes és az egészségtelen minősítést kapott településeken.

Kedvezőtlen levegőminőség esetén fontos a belső terek rendszeres, gyors szellőztetése. Környezetünk és egészségünk megóvása érdekében mellőzzük a légszennyező tevékenységeket, különös tekintettel a helytelen fűtési módok alkalmazását – hangsúlyozta közleményében az NKK. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában