Fejlesztés

2022.01.19. 16:48

Új tetőt és tornaszobát is kapott a nógrádi óvoda

Nógrád önkormányzata korábban két sikeres pályázatot is elnyert az Angyalvár Óvoda fejlesztésére.

L. J.

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Nógrád önkormányzata korábban két sikeres pályázatot is elnyert az Angyalvár Óvoda fejlesztésére. A támogatásoknak köszönhetően nemrégiben az intézmény egy új tornaszobával bővülhetett, valamint az épület tetőhéjazatát is lecserélhették. Tegnap délelőtt e beruházásokat ünnepélyesen is átadták a helyszínen. Az ünnepséget a nógrádi óvodások műsora nyitotta meg, majd Varga Richárd, a község polgármestere mondott beszédet. 
– A Belügyminisztérium pályázatán közel 24 millió forint támogatást nyertünk el az óvodaépület tetőhéjazatának a cseréjére, amelyhez az önkormányzat 1,5 millió forint önerőt biztosított. A projekt legfőbb célja az volt, hogy korszerűsítsük a korábbi tetőt, az ugyanis azbesztet tartalmazott – mondta Varga Richárd. 
Hozzátette: az egyre növekvő létszám miatt szükséges volt az egykori tornaszobát csoportszobává alakítani, amelyet az önkormányzat közel 11 millió forint önerőből valósított meg. – Emiatt egy új tornaszoba kialakítására is pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Programban, ahol végül sikerült elnyerni 29,9 millió forintot. A tender új eszközök beszerzését is fedezte, így a tornatermet felszerelhettük többek között bordásfallal, labdakészlettel és padokkal is – emelte ki a községvezető. 
A polgármester kitért arra is, hogy a tornaszoba építésengedélyét csak úgy kapták meg, hogy tűzjelző berendezéssel is el kellett látniuk az intézményt. Utóbbi azonban csak később derült ki, így a pályázatba már nem tudták beépíteni annak költségeit. Az önkormányzat e követelményt végül közel négymillió forint önerőből valósította meg. Varga Richárd hangsúlyozta, hogy a jövőben az intézmény kerítését, valamint a víz- és a fűtőrendszert szeretnék korszerűsíteni. 
Az eseményen részt vett Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője is, aki kiemelte, hogy Nyugat-Nógrádban az önkormányzati intézmények nyolcvanöt százaléka már megújult. Mint mondta, ezek a beruházások a lakosság megtartóerejét szolgálják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában