Továbbra is stagnál a koronavírus szennyvízben mért értéke a megyeszékhelyen

Ismét mérték a koronavírus örökítőanyag-koncentrációját a megyeszékhely szennyvizében.

Nool

Forrás: nnk.gov.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 52. heti adatai szerint Salgótarjánban továbbra is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja. 

Az országos helyzetképet tekintve az előző hetek csökkenő, majd stagnáló eredményei után 2021 utolsó hetében enyhén emelkedő tendencia látható a szennyvíz minták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában. Az egyes városok közül emelkedő tendencia mérhető Budapest, Eger, Kaposvár és Szekszárd esetében, míg enyhe csökkenést Székesfehérvár, Tatabánya és Veszprém mintájánál tapasztaltak, a többi település esetében stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. A mért koncentrációk 10 mintavételi hely esetében az emelkedett, míg 12 város esetében a mérsékelt tartományba sorolható - közölte az NKK. 

Hozzátették, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma a variánsok irányába vizsgált humán minták alapján megállapította, hogy hazánkban az új fertőzések több mint 11 százalékáért az omikron mutáció a felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában