Sajtóreggeli

2022.01.28. 18:23

Februári projektjeit ismertette a nógrádi civil központ

A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ reggelizni invitálta pénteken a Salgótarján és vonzáskörzetében működő írott- és elektronikus sajtó munkatársait.

Palchuber Kinga

Forrás: Beküldött fotó

 A megbeszélésen Tolnai Sándor szakmai munkatárs egyebek mellett elmondta, hogy a Falusi Civil Alap idei pályázati felhívására február 11-ig, péntekig jelentkezhetnek a megye ötezer fő alatti településein működő civil szervezetek. Hozzátette: a központ szakemberei több kis településen is tartottak az elmúlt időszakban tájékoztatókat az említett lehetőségről.

Tolnai Sándor kiemelte, hogy változatos témájú konferenciákat és civil véradásokat is szerveznek a közel jövőben. Utóbbira február 22-én Salgótarjánban, míg 24-én Balassagyarmaton várják a donorokat. Székhelyükön február elsején, a Civilek Napján is rendezvénnyel készülnek az egyesületeknek, melyen a fiatalok civil szervezetek életében való részvételéről ejtenek szót. A programon mutatkoznak be Az év civil szervezete Nógrád megyében kitüntető cím jelöltjei is, mely díjat idén második alkalommal nyújtja át a központ. Hétfőig még fogadják a jelöléseket olyan egyesületekre, akik tavaly leginkább becsábították a fiatalokat az önkéntesség világába.  

Tolnai Sándor ismertette: február-4-én, csütörtökön a Groupama Arénában először tartanak Országos Civil Konferenciát, melyen több mint húsz civil képviseli szűkebb hazánkat.

A központ munkatársai a Klapka György úton valamennyi civilnek segítenek többek között a pályázatokkal, a működtetéssel és a megalakulással kapcsolatos kérdéseikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában