Fejlesztés

2022.01.28. 19:14

Nyolcvanhat millió forintból épült új bölcsőde Nógrádsápon

A település önkormányzata korábban a Belügyminisztérium kiírásán nyert el 83 millió forintot bölcsőde építésére. A hét férőhelyes intézményt az óvoda mellett, új épületben alakították ki. A beruházáshoz az önkormányzat 3 millió forint önerőt biztosított. Az új intézményt Balla Mihály a térség országgyűlési képviselője és Pintér Bertalan a település polgármestere ünnepélyes keretek között adta át péntek délután.

Lászlók Judit

Forrás: Ladóczki Balázs

Fotó: Ladóczki Balázs

– Amikor először kiírták a bölcsődék építésére vonatkozó pályázatot, úgy véltem, hogy ez az intézmény elsősorban a városiaknak nyújt lehetőséget, míg a községben nincs rá szükség. Ezért nem is pályáztunk – mondta Pintér Bertalan. A falu polgármestere hozzátette: Nézsán korábban megépítették a bölcsődét és már az indulásnál félig megtelt a létszám. Mindezt látva rájöttem, hogy az olyan kistelepüléseken, mint amilyen Nógrádsáp is, szükség van bölcsődére, ezért amint lehetett, benyújtottuk a pályázatot, amelyet végül sikeresen meg is nyertünk.Pintér Bertalan kifejtette, hogy a hét férőhelyes bölcsődét a Hétszínvirág Óvoda nagy területű udvarán, egy teljesen új épületben alakították ki. Az intézmény decemberben kapta meg a működési engedélyt és a nyitást követően már öt gyermeket be is írattak a szülők. Januárra a maradék két hely is betelt, épp ezért a polgármester bízik abban, hogy a jövőben lesz majd lehetőségük az intézmény bővítésére is.  A polgármester beszédét követően Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője is megosztotta a gondolatait a jelenlévőkkel. A képviselő elmondta, hogy Nyugat-Nógrádban 2010 előtt egy bölcsőde volt, méghozzá Balassagyarmaton, az elmúlt másfél- két év alatt viszont több bölcsőde is megkezdte működését a térségben. Mint mondta, a nógrádsápi már a tizenkettedik a sorban, emellett további nyolc településen jelenleg is zajlik a bölcsődék építése. A bölcsődék építésére több programon keresztül is lehetett pályázni. Minden településünk, ahol belevágtak a beruházásba, újabb és újabb lehetőségeket teremtett az ott élőknek – mondta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában