Tündérszépek szépségverseny

2022.01.09. 20:00

Nógrád megyében élő emberek mondták el véleményüket a valódi szépségről

Az, hogy kinek mit jelent a szépség, egészen relatív. Mindenki mást lát szépnek, mindenkinek más a fontos. A 2022-es Tündérszépek verseny apropóján beszélgettünk a szépségről egy személyi edzővel, egy tetoválóval és egy profi fotóssal.

Angyal Eszter

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A külsőségek csak egy szeletét teszik ki a valódi szépségnek, sokan úgy tartják ugyanis, hogy az belülről fakad. A világhálót böngészve is egészen különböző meghatározásokat találhatunk a “szépség”-et kutatva, de a legtöbb forrás egyetért abban, hogy kifejezetten szubjektív dologról beszélünk.

Megkérdeztünk egy Nógrád megyében élő személyi edzőt, egy tetoválót és egy profi fotóst arról, hogy számukra mit jelent a szépség.

Fodor Krisztina Salgótarjánban dolgozik személyi edzőként, ő maga is úgy vélekedik, hogy a szépség szubjektív és mindenkinek mást jelent. 

- Számomra nem a tökéletes külsőt, hanem az ápolt, természetes megjelenést jelenti a szépség, belső egyensúllyal kiegészülve, amikor harmóniában vagyunk önmagunkkal és a világgal. A boldogság megmutatkozik a külsőnkön, ha boldogok vagyunk, szinte ragyogunk, ezt tapasztalatból mondom. És egy elv, amit követek: légy mindig egyre jobb önmagad, fejlődj, keresd a valódi értékeidet, ne állj be a sorba. Számomra ilyen az igazán szép ember.

 

Szendrey Edit tetoválóként dolgozik hosszú évek óta. Úgy gondolja, mindenki más szemmel nézi a világot, mindenkinek megvan a saját ízlése, így mindenkinek mást jelent a szépség. 

- Kortól függetlenül nagyon sokan azt várják egy-egy tetoválástól, hogy az valami pluszt nyújtson számukra és ezt a legtöbb esetben meg is kapják. Ugyanakkor nem magától a tetoválástól lesz valaki szebb, hanem attól a megerősödött önbizalomtól és az azzal járó kisugárzástól, amit a viselőjének adhat egy szép motívum. A szépség meglátásom szerint belülről fakad. Sokan apró esztétikai hibáik eltüntetése miatt készíttetnek tetoválást, gyakran tüntetek el égési sérüléseket, vagy épp különböző hegeket. Bár a heg ott marad, mégis magabiztosságot ad viselőjének, hogy már nem az látszik.

 

Kollégánk, Hüvösi Csaba a korábbi nógrádi Tündérszépek versenyfotóinak készítője is úgy gondolja, hogy nehéz megfogalmazni mit nevezhetünk szépségnek. 

- Jelen korban a világ nagy hangsúlyt fektet a külsőségekre, ez különösen igaz a nőkre. A közösségi média több fronton támad és elvárásokat támaszt a gyengébb nemmel szemben. Véleményem szerint a hölgyek szépsége mindig a lelkükből fakad. Ha egy nő kiegyensúlyozott és elfogadja saját magát, az tükröződik az egész lényén. Ragyog és szemeiből árad a szépség. Fontos, hogy aki a kamerák elé áll, legyen kibékülve saját magával, hiszen akkor készülnek róla olyan fotók, amelyek hűen visszaadják nőiességét és belső szépségét.

 

Magyarországon először 1929-ben hirdettek országos szépségversenyt, ez volt a Miss Hungary, de a második világháború sok dolgot felülírt, így 1940 és 1984 között nem rendezhették meg azt. 1985 óta gyakoribbak az ilyen jellegű rendezvények, 2019-ben pedig a Mediaworks Hungary Zrt. is úgy döntött, hogy országos szépségversenyt hirdet. A Tündérszépek országos szépségverseny azóta minden évben nagy sikert arat és nincs ez másként idén sem.

Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Tündérszépek versenyre december 15-től jelentkezhetnek a 18-29 év közötti hölgyek. A verseny, ahogy eddig, úgy most is megyei szinten indul, majd a regionális fordulókon keresztül jut el a legszebb 22 lány az országos döntőig. A megyei fordulóba maximum 30 lány juthat be, ezért sem érdemes sokáig halogatni a nevezést. A jelentkező hölgyek saját portfólióval is indulhatnak, de igény esetén profi fotóst is biztosítunk részükre,első saját fotósorozatuk elkészítéséhez. Ehhez csupán annyi a feladat, hogy az erre vonatkozó igényt fel kell tüntetni a jelentkezési lapon.

A  megyei fordulóból 4 lány (a zsűri döntése nyomán 3, valamint a legmagasabb értékelést kapott közönségkedvenc) jut tovább a regionális fordulóba, ahonnan az országos döntőbe vezet az út. Mindazok, akik eddig csupán csak álmodoztak arról, hogy megmutatják szépségüket a világnak, valamint szeretnék Nógrád megyét képviselni a fináléban, vagy épp olyan jellegű álmokat dédelgetnek, hogy a médiában és a szépségiparban szeretnének érvényesülni, azok ne habozzanak sokáig jelentkezésük leadásával. Mindezen dicsőségek mellett a nyeremények sem elhanyagolandóak, a Tündérszépeket ugyanis egzotikus utazás és értékes mobiltelefonok is várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában