Nógrád megye

2022.01.28. 15:00

Nálunk is keresik a KicsiNagykövetet

Az első, Okosdoboz elnevezésű fordulóval a napokban elindult a Magyarság KicsiNagykövete verseny.

Nool

A program célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményekre, elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra, származásukra. 
A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített verseny jó lehetőség arra, hogy a 10–12 éves diákok összemérjék tudásukat, miközben jól szórakoznak, és minőségi időt töltenek családjukkal. A feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket, így Nógrád megyét is. A gyerekek először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden megye négy legjobbja az országos döntőn száll versenybe a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint az attasé címekért. 
A szervezők arról tájékoztatták lapunkat, hogy Nógrádban a verseny fővédnöke Balla Mihály országgyűlési képviselő, mentorként pedig dr. Tordai Péter, a kereskedelmi és iparkamara megyei elnöke segíti a program megvalósítását. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában