Időjárás

2022.01.11. 07:12

Mínusz 14 fokos hideggel tér vissza a tél Nógrád megyébe

A következő napokban ismét kemény hajnali fagyokra számíthatunk megyeszerte.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján a fagyos hajnalokért cserébe a hét közepéig ragyogóan napos, friss időre számíthatunk. 

Kedden csapadék nem várható. Az északi szél többfelé lesz erős. A napközbeni hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul. 

- A hét közepéig fokozatosan megérkezik a hideg levegő. Kedden az átmeneti felhő-növekedés mellett, sok napsütésre számíthatunk, de éjszaka már fagypont alá hűlhet a levegő - mondta Kuntár Roland meteorológus az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában.

Forrás: Met.hu

Szerdán ismét sok napsütésre van kilátás, inkább csak délen és nyugaton fordulnak elő rétegfelhők, de ezekből csapadék nem alakul ki. Kemény fagyok lesznek reggel: akár mínusz 14 fokig hűlhet a levegő, a fagyzugosabb helyeken pedig, akár ennél hidegebb is lehet. A délutánra is marad a fagypont alatti hőmérséklet - írja a köpönyeg.hu. 


Visszaáll a szokásos téli idő
A Szilveszter napja óta eltelt közel egy hétben az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás zavarta meg a növények téli nyugalmi időszakát. Az ilyenkor megszokottnál 6-10 fokkal melegebb időben minden nap melegrekordok dőltek meg - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Egyre hidegebb légtömegek áramlanak térségünkbe, és az előttünk álló egy hétben már komoly éjszakai fagyokra, és gyakran napközben is fagypont körüli hőmérsékletekre lehet számítani, vagyis visszaáll az ilyenkor szokásos téli idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában