Elismerés

2022.01.27. 17:27

Lenyűgözte fotóival a zsűrit a nyugdíjas salgótarjáni belgyógyász

A 73. életévében járó dr. Nyíri Lászlót, nyugalmazott belgyógyászt sokan ismerik és tisztelik a nógrádi megyeszékhelyen, ahol immár több évtizede él.

Cs. B.

Dr. Nyíri László

Forrás: Beküldött

Szabadidejében már aktív orvosként is szívesen fotózott, annál is inkább, mert e nemes foglalatosság gyakorlatilag gyermekkorától mind a mai napig végigkísérte pályáját. Még az úgynevezett Pajtás masinával kezdett el fényképezni, s természetesen folyamatosan korszerűsítette eszközeit. Hosszú évek óta tagja a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesületnek, s gyakran vett részt a közösség különböző szakmai programjain. 

Így tett ezúttal is, amikor benevezett a település centenáriuma tiszteletére meghirdetett két pályázaton is. A száz éve város Salgótarján című megmérettetésen harmadik lett, a köztéri szobrok kategóriájában viszont a zsűri győztesnek nyilvánította tizenhárom felvételből álló kollekcióját. 

Ezek a fotók a következő műveket örökítették meg: Balázs János emlékére, Bányász, Báthory István, Bolyai János, December 8-i emlékhely, Magvető, Modern hangszer, Pihenő kubikos, Szabadságszobor, Szent István, Széchenyi István, Üvegfúvó munkás, Üvegfúvók. Nyíri László e gesztusával egyszersmind igazolta azt a vélekedést is, hogy Salgótarján a szobrok városa. 

Ráadásul a művészek között olyan rangos, országos hírű alkotók szerepelnek, mint Kalló Viktor, Kerényi Jenő, Melocco Miklós, Tar István, vagy a helyi kötődésű Bóna Kovács Károly, Bobály Attila, Szabó Tamás, vagy Vasas Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában