Siker

2022.01.29. 15:20

Kiderült, melyik filmre voltak a legtöbben kíváncsiak a salgótarjáni moziban

Bár még 2021-ben sem tért teljesen magához a világjárvány miatt megtépázott filmipar, mégis akadt néhány olyan alkotás, amelynek sikerét a pandémia sem állíthatta meg. Utánajártunk, tavaly mely filmek csalták a legtöbb nézőt a salgótarjáni moziba.

Sz. R.

Forrás: Archiv fotó: Hegedűs Márk

Fotó: Hegedűs Márk

A járvány kitörését követően több hónapnyi leállásra kényszerült a salgótarjáni mozi, amely a tavalyi forgalmat is jelentősen csökkentette. A legtöbb védelmi intézkedés nyárra feloldásra került, de idő kellett mire visszaállt a régi rend. 

A korlátozások enyhítése után csak lassan,  fokozatosan tért vissza a közönség, főként amikor már nem volt szükség a védettségi igazolványra. Összességében nagyságrendekkel kevesebb nézőnk volt 2021-ben, mint a korábbi teljes években – mondta el portálunknak Horvát Szilvia, a Kultik Mozihálózat marketing vezetője.

A Pókember 3 lett az ország és a tarjáni mozi legsikeresebb filmje

Mint megtudtuk: Tavaly a Pókember 3 – Nincs hazaút, Marvel filmre váltottak a legtöbben jegyet a KULTIK Salgótarján moziban. Érdekesség, hogy a hollywoodi produkció december közepén debütált a megyeszékhely filmszínházában, majd nagyjából két hét alatt a mozi egész éves nézettségi rekordját megdöntötte. Magyarországon egy hétvégén több mint 300 millió forint bevételt hozott, és közel 190 ezren nézték meg az ország különböző mozijaiban.

A Venom 2 - Vérontó című filmet is kiemelkedően nagy sikerrel vetítettük, de a Mancsőrjárat című családi filmre is sokan kíváncsiak voltak. A Marvel - DC-filmekre mindig nagy az érdeklődés a salgótarjáni moziban, de a horrorfilmek is sokáig műsoron vannak. 

− mondta el Horváth Szilvia, aki hozzátette: 2022-ben is sok nézőt várnak az amerikai szuperhősfilmekre, valamint a 2019-es nagy sikerű Sonic és a Minyonok folytatására.

2022-ben is érkeznek szuperprodukciók Salgótarjánba

Idén februárban érkezik az Oscar-esélyes Halál a Níluson Kenneth Branagh rendezésében. 

Áprilisban debütál Morbius a Marvel-képregény sötét hőse egy látványos filmben. 

2022-ben jön többek közt a Legendás állatok – Dumbledore titkai, a Top Gun, a Batman, a Doctor Strange az őrület multiverzumában, valamint a Thor: Szerelem és mennydörgés. 

Bemutatják a Jurassic World: Világuralom, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott, és a Bambi. Év végén pedig az Avatar 2 és az Aquaman 2 is látható lesz a salgótarjáni Kultik moziban.

Címkék#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában