Koronavírus

2022.01.21. 13:45

Ismét Nógrád megyében állomásozik a honvédségi oltóbusz

Az átoltottság növelése érdekében ismét Nógrád megyébe érkeznek a honvédségi oltóbuszok.

Gerhát Karina

Fotó: NMH Archív |Ladóczki Balázs

– A honvédségi oltóbuszok tíz hónapja üzemelnek, tavaly március 27-én Nőtincsen dolgoztak először. Január harmadik szombatján Sóshartyánban állomásozott, január 22-én, szombaton Ecsegre, január 29-én pedig Nagylócra érkezik helybe az első, a második, vagy a harmadik koronavírus elleni oltás lehetősége – tájékoztatott a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Mint írták: egy oltóbusz 150-160 embert képes ellátni egy nap, Sóshartyánba is 180 adag vakcinával érkezett. Egy-egy ilyen gépjárművön hat-tíz ember teljesít szolgálatot, köztük egy oltást vezető orvos, egy egészségügyi katona, szakápolók, egy mentőtiszt és egy adminisztrátor. Az oltóbusz nemcsak a fogadó település, hanem a környékbeli községek lakóinak is a rendelkezésére áll. A honvédség és a Nógrád Megyei Kormányhivatal mellett a szervezésben a háziorvosok és az önkormányzatok is közreműködtek, több esetben falubusszal szállították a helyszínre az oltást igénylőket a környékbeli településekről. 

Szombaton 10-től 18 óráig Ecsegen állomásozik majd az oltóbusz, amelyet a fogadó községen túl Alsótold, Bokor, Csécse, Cserhátszentiván, Felsőtold, Kisbágyon, Kozárd, Kutasó, Jobbágyi és Szarvasgede lakosai is felkereshetnek. Január 29-én pedig Nagylócra érkezik a mobil oltóállomás, amely a helyieken túl Alsótold, Felsőtold, Garáb és Hollókő lakosságának is a rendelkezésére áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában