3 kérdés 3 válasz

2022.01.06. 16:34

Idén is sokat tesz a megelőzésért a salgótarjáni Rákellenes Liga

Jövőbeli eseményekről kérdeztük Kreicsi Máriát, a Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni szervezetének az elnökét.

V. E.

Kreicsi Mária, az MRL helyi szervezetének elnöke 

Forrás: NMH/Archív | H.M.

– Programokban gazdagnak ígérkezik az idei január?
– Igen. Tavalyhoz hasonlóan idén is csatlakozunk a Rákellenes Világsétához, így január 9-én, vasárnap a Nordic Walking Senior Klubbal közösen egy teljes órás gyaloglást szervezünk a rákbetegek és hozzátartozóik iránti együttérzésünk jeléül. A gyülekező a Camping úti autóbusz-végállomáson lesz 14 órakor. A világsétán való részvétel ingyenes regisztrációhoz kötött, amely az esemény hivatalos oldalán érhető el. 

Melyik lesz a következő rendezvény?

– Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából két programot is szervez a liga helyi alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont. A Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményében január 17-én Életem gyöngye címmel tartunk interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat a diákoknak, akik például a kérdőívünk kitöltése mellett tabuk nélkül tehetnek majd fel kérdéseket a szakemberek és egy fiatal érintett számára a HPV-ről, a védőoltásról és a méhnyakrákról. 

Nyilvános eseményt is tartanak ehhez kapcsolódóan?

– Természetesen. Gyöngyfűzéssel a megelőzésért nevű rendezvényünkön január 18-án, 14 órától az érdeklődők a József Attila Művelődési Központ klubtermében naprakész információkkal gazdagodhatnak egy kisfilm segítségével. Emellett választ kaphatnak a témával összefüggő – akár anonim módon előre megírt – kérdéseikre, illetve a hagyomány szerint közösen szép gyöngyöket is fűzünk majd. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában