Támogatás

2022.01.10. 15:31

Harmincmilliós támogatásból újult meg a karancssági óvoda

Karancsság önkormányzata közel harmincmillió forintos támogatást kapott a Magyar Falu Programban. Oláh Nándorné, a település polgármestere arról tájékoztatott, hogy az összegből teljesen megújult a harmincöt éve óvodaként működő épület.

Gulyás Edina

Vidáman töltik mindennapjaikat a gyerekek

Forrás: Pexels

A munkálatok az elmúlt évben indultak, és mára teljesen elkészült a beruházás. Ennek során kicserélték a vízvezeték- és az elektromos hálózatot, új nyílászárókat szereltek be, belülről lefestették a falakat, és az energiahatékonyság miatt napelemeket is felszereltek. A kivitelezési munkák a közelmúltban befejeződtek, így mára kívül-belül megújult, korszerű intézményben fogadják az óvodásokat. 

– Terveink szerint idén az épület bővítésére nyújtunk be pályázatot, ugyanis a 76 férőhelyes óvodánkba olyan sok gyermek jár, hogy lassan nem tudunk újakat fogadni. Nemcsak a községből, hanem a szomszédos Szalmatercsről is járnak ide apróságok – tájékoztatott Oláh Nándorné, aki arra is kitért: 

– Az ingatlanhoz szeretnénk hozzátoldani, erre keressük a lehetséges forrásokat. A beruházás megvalósítása elengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában