Munkaszeretet

2022.01.13. 07:02

Gondolni sem mer a nyugdíjas évekre Nógrád egyetlen malmának a termelésvezetője

Buga László több mint két évtizede szívvel-lélekkel dolgozik.

Sz. F.

Buga Lászlót sokrétű feladatai hol az irodába, hol az üzemegységbe szólítják

Forrás: NMH | Sz. F.

 – Az elmúlt 20 évben, amióta itt dolgozom, sokat korszerűsödött a malmunk. Verebes József ügyvezető igazgató nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre – vélekedett Buga László a szécsényi malom termelésszervezője. Hozzátette: részben már korábban is automatizált volt az üzemegység, de még sok volt az emberi munkaerő, ma már teljesen automatizált gépek segítik a dolgozók munkáját. Legutóbb egy zsákológépet helyeztek üzembe. 

Buga László 16 ember munkáját irányítja, feladata igen sokrétű, a napi munka megszervezése, a búza átvétele, annak tárolása, az őrlés zökkenőmentes biztosítása, a gépek folyamatos ellenőrzése, az esetleges hibák kijavítása. A késztermékek kiszállításának megszervezésébe is bekapcsolódik, mindezek mellett jó néhány papírmunkát is el kell végeznie. Munkatársaival jó kapcsolatot alakított ki. Ahhoz, hogy a termelés folyamatos lehessen, jó csapatszellemre van szükség. 

A silókban 3600 tonna búza tárolására képesek. Az aratás után átveszik a termést a gazdáktól, de ha év közben szükséges, a nagykereskedőktől is vásárolnak. A malom napi kapacitása 72 tonna. Buga László munkája reggel hat órakor kezdődik, az előző nap átgondolt feladatokat megbeszéli kollégáival, s elmondja, hogy kinek mi a teendője, csak így lehet zökkenőmentes a termelés

– Szeretem a munkámat, szerintem enélkül nem is lehetne ellátni ezt a feladatot – mondta. A szakember felesége pedagógus, két felnőtt gyermekük van. A nyugdíjas évekre még gondolni sem mer, hiszen az még távolinak tűnik számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában