Egyre több a koronavírusos a balassagyarmati kórházban

Az intenzív ellátás stagnál, a „normál” betegszám viszont megduplázódott.

Nool

Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház oltópontján.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Csach Gábor ismét közösségi oldalán számolt be Balassagyarmat járványügyi helyzetéről. 

- A kormányhivatal az elmúlt 8 napban 64 covid-fertőzöttet azonosított, további 285 személyt helyezett házi karanténba - olvasható a bejegyzésben, ahol a polgármester összegezte az óvodák és iskolák, illetve az idősotthon járványügyi adatait is.

- A városi fertőzési adat finoman emelkedik, a napi átlag 8 fő, amely százezer lakosra vetítve az elmúlt héten 55 főt jelentett napi mozgóátlagon. Nógrád megyében ez a szám ma 126 fő, amely a 15. országos adat. Magyarország átlaga 153 fő. Ez riasztóan emelkedő szám, de Balassagyarmaton – hasonlóan a 4. hullámhoz – ez szerencsére most alacsonynak tekinthető - írta Balassagyarmat első embere.

Csach Gábor úgy fogalmazott, hogy a kórházban az elmúlt héten már covid-betegszám emelkedés tapasztalható.

- Az intenzív ellátás stagnál, a „normál” betegszám viszont megduplázódott, közel van a 4. hullám csúcsához, amely szerencsére még így is töredéke a második és harmadik hullám adatainak. Reméljük, igaza lesz a szakértőknek, és gyorsan leszalad a fertőzés: nem kényszerül a kórház az egyéb fekvőbeteg ellátás szűkítésére. Szerencsére elmondható, hogy már a sürgősségi ellátás keretében sikeresnek nevezhetőek az új infúziós terápiák. Viszont a fertőzésszám nagyon megugrott, ez okozza az emelkedést. Remélhetőleg a súlyos esetszám továbbra sem növekszik, s vele együtt a halálozási mutató sem - olvasható a posztban.

A város első embere arra is kitért, hogy a kórházi oltóponton az oltási akció napok sikeresek, eleddig 1200 feletti adagot adtak be a három hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában