Csach Gábor: koronavírus miatt bezárt az egyik balassagyarmati óvoda

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a városban az elmúlt héten 51 fertőzöttet és 362 kontakt személyt azonosítottak.

Nool

Forrás: NMH Archívum: Ladóczki Balázs

Fotó: Ladóczki Balázs

Mint arról a polgármester közösségi oldalán beszámolt, az utóbbiak közül több általános- és középiskolás osztály, valamint óvodai csoport és kontakjaik is érintettek.

A Játékvár óvoda a kieső három csoport karanténja, és a dolgozók megbetegedése miatt erre a hétre bezárta kapuit. A Szent Erzsébet Idősotthonban újabb két megbetegedés történt - közölte Csach Gábor. 

Hozzátette, hogy a vírus jelenléte a városban az év eleji robbanás után stagnálást mutat, a napi fertőzöttség heti mozgóátlaga 7,3 fő volt a héten, ez százezer lakosra vetítve 50 főt jelent. Az országos adat szerdán 89 fő volt, Nógrád megye az ország 14. megyéjeként 62 főt mutatott százezer főre vetítve. 

A polgármester reméli, hogy a városban továbbra sem emelkedik radikálisan az új fertőzöttek száma. 
A kórházban jelentősen megnövekedett a sürgősségi osztály forgalma. A covid-osztályokon ugyanakkor továbbra is stagnál a betegszám, a hét elején 3 intenzív covid ellátott és 26 normál beteg volt. Szerencsére a jelentős fertőzésszám ellenére is elmondható még, hogy az omikron variáns fertőzése enyhébb betegséget okoz, mint a korábbi hullámok vírusváltozatai – írja bejegyzésében Csach Gábor. 

A friss adatok alapján a dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet oltópontján már 55 ezer feletti vakcinát adtak be a dolgozók az elmúlt bő egy év alatt, a harmadik oltást kapottak száma 11 559 fő. Az 5-11 éves korosztályban 239 gyermeket oltottak be. Január első két hétvégi oltási akciójában összesen 695-en oltakoztak. 

Csütörtökön kezdődik a harmadik oltási akció. A polgármester továbbra is arra kér mindenkit, aki még nem tette, feltétlen vegye fel az oltást. Hozzátette, hogy azonnal forduljon orvoshoz, aki felső légúti, hasmenéses, influenza szerű, vagy lázas betegségben szenved több napja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában