Mentor

2022.01.18. 19:09

A továbbtanulás felé irányítják a salgótarjáni kollégisták figyelmét

A Pressley Ridge Alapítvány fiataljai ismét a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumába látogattak.

V.E.

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Kedden a Na, mi a pálya – azaz a No Bad Choice – című szolidaritási projekt keretében az állásinterjúkkal és a munkakereséssel kapcsolatos foglalkozást tartottak a kollégistáknak. 

Radics Sándor, az NMSzC salgótarjáni kollégiumának igazgatója elmondta: az alapítvány immár hosszú évek óta tevékenykedik a megyeszékhelyen, idén – két egykori diákjuknak köszönhetően – a tagintézményük is részt vesz a kezdeményezésben.

– Általános kollégiumként üzemelünk, ugyanakkor régóta fut nálunk az Arany János Kollégiumi Program, illetve az Arany János Szakképzési Program, hiszen hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű tanulóink is vannak. Az alapítvány programját fiatal, főként budapesti egyetemisták hívják életre, akik a továbbtanulás témájában élményközpontú foglalkozásokkal szólítják meg ezeket a gyerekeket – fejtette ki a projekttel kapcsolatban Radics Sándor.

Elárulta: várhatóan a jövőben nem csupán résztvevői lesznek a Pressley Ridge Alapítvány kezdeményezéseinek, hanem azok megvalósításában partnerként fognak közreműködni.

Muth Szonja, a kezdeményezés koordinátora két társával – Pekár Rebekával és Krisztel Marcell-lel – érkezett Budapestről Salgótarjánba, hogy játékos formában bevezesse az állásinterjúk rejtelmeibe a megjelent közel húsz diákot.

Muth Szonja elmondta: a fiatalok nagyon aktívak, szívesen szerepelnek és oldják meg a kiadott feladatokat. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a tervezett nyolc látogatást tízre bővítették. A következő alkalommal a salgótarjáni kollégisták számára egy egész napos foglalkozást szerveznek, amelynek programpontjai között szerepel a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán tett látogatás is. 

Címkék#mentor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában