Művészet

2022.01.13. 13:43

A püspök is díjazta a fiatal pataki tehetség ecsetvonásait

Még tavasszal írtunk a Patakon élő művésztehetségről, Molnár Dóráról, akit akkor a MOL Tehetségtámogató Pályázatán jutalmaztak. December elején újabb díjat nyert az ifjú hölgy.

Hegedűs Henrik

Molnár Dóra, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója nem sokat töprengett a témaválasztáson

Forrás: NMH | H. Cs.

A karácsonyi-újévi tanszünetben sem unatkozott Molnár Dóra, serényen munkálkodva pingálta képpé a képzeletében megszületendő témaötleteket. December első napjaiban a Katolikus Karitász pályázatán nyert díjat egyik alkotásával. 

– Az országos Katolikus Karitász 2021-ben kettős jubileumi évet köszöntött, az önkéntesség megindulásának kilencvenedik, míg a Váci egyházmegye szervezetén belül működő karitászmozgalom megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelték – avatott be a részletekbe a 16 esztendős tehetség, aki Balassagyarmaton, a Balassi Bálint Gimnáziumban tanul. – A pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskolából szóltak a pedagógusok édesanyámnak, hogy érdemes lenne elindulnom a Segíts jól című rajz- és fotópályázaton. 

A diáklány nem túl sokáig töprengett, mivel rukkoljon elő. Úgy gondolta, a karitászmozgalom főbb tevékenységi formáit rendezi egy képre, és még a szervezet logóját is a közepére biggyesztette. Az októberi beadási határidőre szépen el is készült a festménnyel. 

– Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen magasra értékelik majd a bírálók az alkotásomat, igencsak meglepődtem, amikor megérkezett az üzenet, hogy a középiskolás kategóriában, a Váci egyházmegyén belüli pályázók között én nyertem, ráadásul országosan is a legjobbak közé sorolták a művemet. Az átadóünnepségen Marton Zsolt püspök úr kezéből vehettem át a díjat, ezenkívül az elődje, Beer Miklós püspök atya is gratulált a munkámhoz. 

A gimnazista elismeréséről értesült Patak önkormányzata is. Fekete Tibor polgármester személyesen köszöntötte Molnár Dórát a polgármesteri hivatalban, átadva a község vezetésének ajándékát. Az ifjú tehetség már most gondolkodik az elkövetkező időszak művészeti témáin, nemrégiben szülőfaluja adventi vásárán állította ki néhány képét, és reméli, hamarosan újabb pályázatokra jelentkezhet műveivel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában