Támadnak is

2022.01.19. 15:06

A buszmegállónál randalírozó kutyáktól rettegnek az ipolyszögiek

Balassagyarmat jegyzőjéhez fordult segítségért Ipolyszög falugondnoka a helyi buszmegállóban várakózókra leselkedő kutyatámadások veszélye miatt.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint az Ipolyszög község Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben is írják, az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált, hogy több ipolyszögi buszmegálló környékén okoznak kellemetlenségeket a közelben szabálytalanul tartott kutyák. Több lakossági bejelentés is érkezett a település polgármesteréhez, valamint falugondnokához a kutyatámadások miatt. 
Bejegyzésükben az áll, hogy az önkormányzatnak az ilyen ügyekben csupán az ebtartók tájékoztatására, illetve a szabályok betartására történő felszólításra van joga, intézkedni a területileg illetékes jegyző jogosult.

Az önkormányzat több intézkedést megtett már az ügyben, többek között írásban tájékoztatták a kutyák tulajdonosait az ebtartás kormányrendeletben rögzített szabályaira, s azok maradéktalan betartására, valamint telefonon felvették a kapcsolatot egy állatvédővel is. Január 17-én közérdekű bejelentéssel fordultak Balassagyarmat jegyzőjéhez az üggyel kapcsolatosan, jelenleg pedig várják a helyzet megoldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában