Közgyűlés

2021.12.16. 16:30

Új bölcsődével és BMX-pályával is gazdagodhat Salgótarján

Csütörtök délelőtt ismét összeült Salgótarján közgyűlése. A képviselők 29 napirendi pontot tárgyaltak, többek között azt is megszavazták, hogy pályázatot nyújtanak be egy bölcsőde és egy BMX-pálya kialakítására.

Gerhát Karina

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A közgyűlés egybehangzóan elfogadta azt a rendelettervezetet is, amely a 2022. évi költségvetés elfogadásáig terjedő átmenti időszak gazdálkodásáról szól.

– Annak érdekében, hogy az önkormányzat 2022-es költségvetésének elfogadásáig tartó átmeneti időszak alatt szabályzott körülmények között történjen a gazdálkodás folyamatos vitele, rendeleti szabályzásra van szükség. A tervezet rendelkezik az önkormányzati feladatellátás folytonosságának biztosításáról, illetve feltételeket szab azon feladatok megvalósítására, amelyek nem tartoznak közvetlenül az alapfeladatok közé, de a közgyűlés az ezzel kapcsolatos kötelezettségvállalást fontosnak tartja. Ezen túlmenően a rendelettervezet felhatalmazást ad a polgármesternek azon rendkívüli helyeztek kezelésére, amelyek esetében a késlekedés az önkormányzatra nézve előnyvesztést, kárt okoz – mondta Fekete Zsolt.

A képviselők 29 napirendi pontot tárgyaltak
Forrás: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

A polgármester ezt követően pedig egy bölcsőde, majd egy BMX freestyle pálya kialakítására vonatkozó támogatási kérelem benyújtására tett javaslatot. Ezeket a közgyűlés egybehangzóan elfogadta.

– Magyarország Kormánya a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv Bölcsődei nevelés fejlesztése című konstrukcióban pályázati kiírást jelentetett meg. A szolgáltatásra városon belül Zagyvapálfalván mutatkozik igény bölcsőde kialakítására. A lehetséges helyszíneket figyelembe véve a Makarenkó úton történhet meg az új, 28 férőhelyes, két csoportos bölcsőde megépítése. Ez száz százalékos állami támogatás mellett valósulhat meg. A BMX freestyle pálya megvalósulási helyszíne a strand területén található, a jelenleg is üzemelő pálya melletti részen. A projekt összköltsége 24 millió forint lenne, amelyhez ötven százalékos támogatást kapnánk – számolt be minderről Fekete Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában