Bemutató

2021.12.06. 15:36

Színezőkönyv készült Gyarmat nevezetességeiről az óvodásoknak

Csach Gábor, a város polgármestere hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Városházán, ahol bemutatta az önkormányzat Színes Város Balassagyarmat című új kiadványát, valamint az idei adventi programsorozatot.

L. J.

Csach Gábor polgármester bemutatta az önkormányzat Színes Város Balassagyarmat című új kiadványát

Forrás: NMH

Fotó: L. J.

– A kiadvány célja az identitás erősítése. A Tornyos Ákos által készített rajzok a város főbb nevezetességeit ábrázolják. A színezőt minden óvodás megkapta a Mikulástól, mely jövőre kereskedelmi forgalomba is kerül – mondta Csach Gábor.

Ezt követően az adventi programsorozatról is szót ejtett a városvezető. Kiemelte, hogy minden óvoda kapott egy konténeres fenyőfát a központban, melyet a saját díszeikkel díszíthetnek fel a héten. Emellett a város új ünnepi dekorációjaként szelfipontokat és különböző karácsonyi attrakciókat létesítettek. Hétvégente ingyenes filmvetítésekkel, koncertekkel és egészségügyi vizsgálatokkal is várják az érdeklődőket. Szilvesztertől a járványhelyzettől függően korcsolyapálya is lesz a belvárosban. A tervek szerint még idén felavathatják a gyermekek a város KRESZ-parkját is.

A polgármester végül kitért arra is, hogy a közmunkásokat tüzelővel és ajándékcsomaggal támogatják, míg a százhúsz legszegényebb helyi családot karácsonyi élelmiszercsomaggal segítik. Hangsúlyozta: négyszázötven önkormányzati alkalmazott év végi jutalmat kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában