Segítségnyújtás

2021.12.14. 07:27

Pozitív a tapasztalat, folytatnák a munkát a nógrádi Jelenlétházakban

A Szécsényi járásban zajló Gyermekesély-program fontosságáról és a Jelenlétházak szociális szférában betöltött szerepéről jelent meg bemutatkozó tanulmány a minap a hazai roma kisebbség hírportálján, a Romnet.hu-n.

Nool

Rácz Georgina és csapata hasznos elfoglaltságokat biztosít a gyerekeknek

Forrás: romnet.hu

Fotó: romnet.hu

A cikk szerzője Rácz Georgina, Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) felekezeti szociális munkás szak harmadéves hallgatója, aki a magyargéci Jelenlétház vezetője is egyben.

– Úgy gondolom, fontos és hasznos dolgot vittünk és viszünk végbe. Szeretnénk, ha ez a program folytatódna, mivel szorosan kapcsolódik a szociális szférához, mint egy kiegészítő szolgáltatás. A program lezárulásának közeledtével a levont következtetések pozitivitást mutatnak, és egyértelműen érezhető az igény a Jelenlétházak további működésére – fogalmazott a cikkben Rácz Georgina. Emlékeztetett arra, hogy a komplex program 2018 márciusában kezdődött el a Szécsényi járásban, ahol hat Jelenlétház nyitotta meg kapuit, a központ pedig a Szécsényi Humánszolgáltató Intézményfenntartó Társulás.

– A Jelenlétház valahol az iskola és a tanoda között helyezkedik el, szoros kapcsolatot ápolunk az intézményekkel, és ha bármiféle problémát észlelnek, vagy mi észlelünk valamit, közösen próbálunk megoldást keresni – fejtette ki a leendő szociális munkás. Hozzátette: a program fő fókusza a gyermekeken van, olyan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű kiskorúakon, akiknek a Jelenlétház esélyt ad a szabadidejük hasznos, élményekkel teli eltöltésére, melyet minden évben megkoronáznak a karácsonyi rendezvények és a több hetes nyári táborok.

A program keretében megvalósuló komplex tevékenységekről a Romnet.hu-n megjelent tanulmányban olvashat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában