Dózsa

2021.12.29. 12:54

Óriási mézeskalács települést építettek a balassagyarmati iskolában

A Dózsa György Általános Iskola tanulói már november óta lázasan készültek a tél, a Mikulás és a karácsony köszöntésére.

L. J.

Az osztályok egy-egy házikót készítettek a szülőkkel közösen

Forrás: Beküldött

Sajnos, a fennálló járványhelyzet miatt elmaradtak a nagyszabású rendezvényeik, azonban az intézmény épületét most is díszbe öltöztették. 

– Mindig nagy hangsúlyt fektetünk az iskola belső tereinek dekorálására, így idén sem maradhatott el a közös díszítés. A hagyományossá vált mézeskalács falucska készítése is korán elkezdődött – mondta el portálunknak Pintérné Péter Eleonóra, az iskola biológia-technika szakos pedagógusa, aki egyben a projekt ötletgazdája. Hozzátette: – Intézményünk ötvenedik születésnapján merült fel először az ötlet, hogy az osztályok egy-egy mézeskalács házikót készítsenek a szülőkkel közösen, amelyek a születésnapi rendezvénysorozat fényét emelték. Azóta minden évben tovább építve, újabb házacskákkal és elemekkel kiegészítve főépületünk dísze lett. Az iskola aulájában, az asztalokon már ott sorakoznak a mézeskalács házak, amelyek első pillantásra talán mind egyformának tűnnek. Azonban közelebbről szemlélve láthatjuk azokat a kreatív megoldásokat és formákat, amelyeket ügyes kézzel alkalmaztak a gyermekek és segítőik. Emellett idén egy óriási diótörő figura is a karácsonyfa alá került. 

A pedagógus, aki évről évre újabb csodával bővíti az ünnepi várakozást, elmondta még, hogy a mézeskalács falunak köszönhetően a tanulók mellett az intézmény dolgozói is igazi téli, karácsonyi hangulatban várhatták az ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában