Elutasítják

2021.12.11. 13:30

Nógrádi polgármesterek: Márki-Zay fejezze be a vidéki emberek sértegetését!

A nógrádi kistelepülések polgármesterei elutasítják Márki-Zay Péter botrányos kijelentéseit. A baloldali miniszterelnök-jelöltnek egyre többen üzenik meg a Facebookon: a vidéki ember igenis fontos, értékes tagja a társadalomnak!

Nool

Mint arról már beszámoltunk, Márki-Zay Péter újabb botrányos kijelentésekkel gerjesztett indulatokat a minap; ezúttal a vidéki, kistelepüléseken élő emberekről alkotott sarkos véleményt. „Migránsszámlálós kampány kell, (...) különben ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy fölvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy kik hozzák be a migránsokat” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay vidéki emberekről alkotott véleménye nyomán egyre több nógrádi kistelepülés polgármestere áll a nyilvánosság elé, hogy megüzenje az ellenzéki politikusnak: a vidéki ember igenis értékes tagja a társadalomnak!

– Eljött az idő, hogy hangot adjak nemtetszésemnek, amikor a vidéki embereket lenézik azért, amiben hisznek, amit dolgoznak, amit tanultak, és egyáltalán a vidéki életük miatt! Felháborító, amit Márki-Zay Péter a vidéki emberekről gondol és mond! Az itt élő emberek nevében tiltakozom és visszautasítom, hogy a községünkben élőket „falusi egyszerű tudatlannak”, „trágyán nevelkedő gombának” nevezzen, vagy bármi más, lealacsonyító jelzővel illessen bármely vidéki vagy falusi embert úgy, hogy semmit nem tud az itt élőkről – hangsúlyozta Lehoczki Szabolcs, Piliny község polgármestere.

Pribelszki Tamás, Kisecset polgármestere is a legnagyobb közösség oldalon üzent Márki-Zay-nak.

– A vidéken élő magyarok, így a kisecseti lakosok sem egyszerű tudatlan emberek, hanem olyan személyek, akik a természeti értékeket megbecsülve élnek és nem riadnak vissza a kétkezi munkától sem, így az élet bármely területén helyt tudnak állni. (…) remélem, hogy a jövőben átgondoltabban és több tisztelettel nyilatkozol a magyar emberekről – fogalmazott a kistelepülés vezetője.

Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármesterét is sértik a baloldali politikus kijelentései, az azokra válaszként küldött Facebook-posztjából jogos indulatai is érződnek.

– Miért néz le minket? Én tanárként mindig is az emberek tiszteletére nevelem diákjaimat. Ha Önt is taníthattam volna, különb ember lett volna Önből. (…) A falvakban nem hülyék élnek. Látogasson el hozzánk és győződjön meg róla, azután pedig kérjen bocsánatot a megsértettektől, mert nagyon durván megsértette őket – írta a polgármester.

Dr. Őszi Attila Csaba, Érsekvadkert község vezetője is megosztotta a gondolatai a témában. Azt üzente Márki-Zay Péternek, hogy „ha az élete során olyan emberekkel találkozott falun, ahol az elmondása szerint tudatlan és egyszerű emberek élnek, akkor menjen oda és tanítsa őket, ha viszont nem volt ilyen, akkor ne általánosítson és kérjen bocsánatot. (…) A magyarok történelmét nem csak a városban élők alakították, nem csak ők tettek hozzá, ehhez kellett az a >>tudatlan, egyszerű, falun élő ember<< is”.

– Ez a fajta öntelt arrogancia pontosan tőlünk, falusiaktól áll a legtávolabb – írta Batta Tibor berceli polgármester. Hozzátette: – Ezeket a szavakat mind a magam, mint a település polgárai nevében egyszer és mindenkorra visszautasítom!

Mások mellett Drégelypalánk, Nagylóc, Patak, Nógrád község polgármestere és Diósjenő alpolgármestere is a Facebook nyilvánosságát kihasználva reagált a botrányos baloldali kijelentésekre. A megyei tiltakozók listája egyre bővül.

 

Sokadszor sérti meg a magyarokat

Nem ez volt Márki-Zay első durva megnyilvánulása. Korábban például „sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz” hasonlította azokat az embereket, akik támogatják a rezsicsökkentést. Annak, hogy valójában mit is gondolnak a nógrádi emberek a kormány rezsipolitikájáról és Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatos véleményéről, a minap egy videós összeállításban jártunk utána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában