Ünnepek előtt

2021.12.22. 17:15

Nógrád megyében is javában tart az utolsó bevásárlási roham

Fokozott jelenléttel biztosítja a rendőrség a vásárok, nagyobb parkolók és bevásárlóközpontok környékének köz- és vagyonbiztonságát az ünnepi időszakban.

N. O.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense arra hívta fel a figyelmet a gondtalan készülődés érdekében, hogy a gépjárművezetők csak kifogástalan műszaki állapotú járművel induljanak útnak és mindig tájékozódjanak az éppen aktuális időjárási, út- és forgalmi viszonyokról. Hozzátette: ebben az időszakban megnövekedhet a bevásárlóközpontok és a vásárok környékén a forgalom, ezért fokozott óvatosságra inti a rendőrség a közlekedőket. 

– Fontos, hogy autók vezetői a parkolási és a várakozási szabályokat mindig tartsák be és figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre. A gyalogosok pedig szintén figyelmesen és körültekintően közlekedjenek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között viseljenek láthatósági mellényt, lakott területen belül pedig fényvisszaverő vagy láthatóságot elősegítő eszközöket. Ezen kívül az úttesten való átkelés során a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket használják, az úttestre váratlanul és figyelmetlenül ne lépjenek le – közölte Tamás-Kovács Andrea. 

Kiemelte, hogy a vásárlás során az értékekre és az ajándékokra is fontos figyelni. A gépjármű még rövid ideig sem biztonságos tároló, így nem érdemes otthagyni a megvásárolt dolgokat. Az autót mindig be kell zárni, a boltokban pedig óvni kell az értékeket, amelyeket nem szabad a pultra vagy a kosár tetejére tenni, mert azokat könnyen ellophatják.

Megkérdeztük: Hogy áll a karácsonyi bevásárlással? 

Virág Evelin: – Hatalmas csúszásban vagyunk a családommal a bevásárlás terén, sajnos minden évben így járunk. A napokban fogjuk megvenni az ajándékokat és a karácsonyi menü hozzávalóit. Akárhová megyek be, tumultus van, amit nem igazán szeretek, ráadásul nagy a hiány – az emberek mindent visznek –, így sokkal nehezebb beszereznünk a bevásárlólistán szereplő termékeket. 

Répás Nikoletta: – A tömeg elkerülése miatt már egy hónapja bevásároltam mindent, amire karácsonykor szükségünk lesz, kivéve a pékárukat, azokat majd csütörtökön, hogy frissek legyenek. Minden évben próbálok előregondolkodni, hiszen általában ebben az időszakban nagy a nyüzsgés, rengetegen karácsony hetén szerzik be az ajándékokat, ételeket, ez idén sincs másképp.

Figuráné Izabella: – Már beszereztem az ünnepekre az ételek hozzávalóit, de az ajándékokkal késésben vagyok. Éppen most ugrok be a könyvesboltba, a férjemnek kinéztem egy izgalmas olvasnivalót, aminek biztosan örülni fog. Szerintem az üzletekben idén nincs akkora tömeg, mint tavaly, de biztosan rajtam kívül is sokan hagyják az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában