Fa alatt

2021.12.25. 11:15

Nógrád megyében is időben célba értek a családi ajándékok

Az év végi ünnepeket megelőző hetekben sokan tolongtak ajándékok után kutatva a megyei boltokban. Az internetnek köszönhetően azonban sokan virtuálisan is vásároltak meglepetéseket, így elkerülték a karácsonyi forgatagot. A futárok dolga megduplázódott az ünnepek előtt, de az időben leadott rendelések garantáltan ott lapulnak a fa alatt.

Gulyás Edina

A kézbesítők fokozott munkájának hála a weben vásárolt csomagokat is garantáltan átnyújthatjuk szeretteinknek

Forrás: Pexels

A Magyar Posta Zrt. forgalma évek óta jelentősen nagyobb az év utolsó két hónapjában, mint az azt megelőzően. Emiatt a szezonális felkészülés már jóval korábban, jellemzően nyáron megkezdődik a cégnél – tájékoztatott a társaság kommunikációs osztálya. 

A tervezési szakaszban a webáruházakkal együttműködve megtervezik az év végi várható mennyiségek heti eloszlását, valamint a szükséges intézkedéseket. A karácsonyi szezonra jellemzően minden esztendőben megerősítik a logisztika területén dolgozók létszámát. Ezekben a hetekben nagyobb számban vesznek igénybe kölcsönzött és alvállalkozói munkaerőt is. A járműparkot is bővítik: több autót állítanak forgalomba és az idei év végére új, kézbesítéshez szükséges eszközöket – például a bankkártyás fizetést lehetővé tevő terminálokat – is beszereztek. 

– Nógrád megyében átlagosan napi 56 darab autóval és ugyanennyi kézbesítővel végeztük az ünnepek előtt a csomagok kiszállítását. Szintén fontos az év végi kiemelt forgalomban, hogy a postai csomagátvételt megkönnyítsük, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is extra csomagpontokat alakítottunk ki országszerte számos nagy forgalmú postán. Nógrád megyében a postákkal együtt 114 fixpont működik, ahol küldeményt lehet átvenni – közölte a társaság. 

Kiemelték: a tavalyi, több mint 20 százalékos emelkedés az előző évhez képest extrém kiugrás volt. Idén újabb csúcs születhet. 

Farkas Gergely, hazánk egyik legnagyobb csomagküldő szolgálatának ügyvezetője arról tájékoztatott: a futárszolgálat forgalma már novemberben folyamatosan emelkedik, majd a hónap végétől kezdődik az erős szezon. A legkiemelkedőbb napok a karácsonyt megelőző két hétben vannak. 

– Az a tapasztalatunk, hogy ebben az időszakban az éves átlag kétszeresét is meghaladó csomagokat kell kezelnünk. Az alkalmazottak létszámának növelésével és új csomagpontok nyitásával tesszük gördülékennyé az év végi rohamot. December 20-a után érezhetően csökken a feladott küldemények száma – fogalmazott Farkas Gergely. 
 

Duplán dolgoznak a kézbesítők

Egy neve elhallgatását kérő kézbesítő arról tájékoztatott, hogy a karácsonyt megelőző hetekben sokszor csak az esti órákban ér haza. Mint mondta, az év folyamán átlagosan 40-50 címre kell eljuttatni a csomagokat, ezzel szemben decemberben napi 110 helyre szállítja ki a megrendelt termékeket. Egy pásztói kollégája pedig akár napi 150 küldeményt is célba juttat. – Idén szinte csak az interneten működő webáruházakból szereztem be családtagjaimnak az ajándékokat. Időt spórolok így és elkerülöm a zsúfolt üzletekben a tolakodást – fogalmazott egy nógrádi lakos, Kis Erika, hozzátéve: – A megrendelt csomagok időben megérkeztek, nem kellett azokra többet várni, mint az év más időszakában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában