Önzetlenség

2021.12.27. 06:50

Nélkülöző embereken is segít az állatvédő honti szerelmespár

Az állatmentésben már letette a névjegyét a honti Veres Amanda és Papp Péter. Most úgy érzik, hogy az embereknek is szükségük van a segítségre, mert sok rászoruló él a szűkebb hazánkban. A kö­zeljövőben alapítvány létrehozását is tervezik, hogy még inkább javíthassák a nélkülözők helyzetét. A tapasztalat szerint támogatóik is akadnak, hiszen az adakozók néhány hét alatt összegyűjtötték az alapítvány elindításához szükséges összeget. Az állatvédelemben betöltött szerepük ezzel nem változik, csupán a tevékenységi körük bővült ki.

Fodor Orsolya

Forrás: Beküldött fotók

A Honton élő Veres Amanda és a párja, Papp Péter már évek óta ment állatokat szűkebb hazánk nyugati részén. Azonban munkájuk során azt tapasztalták, sok ember is segítségre szorul, mert a nehéz sorsúak nem megfelelő körülmények között élnek. 

 

– Több alapítványhoz szoros barátság fűz minket. Az állatmentésben ők segítenek, ha olyan fajjal találkozunk, amely esetében még nincs tapasztalatunk. Az elmúlt évek alatt megismertek minket az emberek, ezért egyre gyakrabban keresnek fel, ha úgy érzik, hogy egy állatnak szüksége van a segítségünkre. Mi pedig igyekszünk megadni számukra minden támogatást. Viszont mint tapasztaltuk, erre olykor nem csak a négylábúak és a szárnyasok szorulnak rá… – fogalmazott Veres Amanda. 

 

Mint mondta, évente közel száz állatot látnak el és gyógyítanak meg, ezzel egyidejűleg nagyon sok emberrel is találkoznak a tevékenységük során. Tapasztalták, hogy megyénkben sokan élnek mélyszegénységben, ezért nekik is szükségük van a segítségre, hogy könnyebben tudjanak boldogulni a mindennapi életben. Néhány családot rendszeresen támogattak az elmúlt években. 

 

Korábban gyűjtéseket is szerveztek a rászorulók számára és ezeken az alkalmakon keresztül a segítő szándékúak bepillanthattak a hátrányos helyzetűek életébe. Az önkéntesek rendkívül komolyan gondolják ezt a részben újonnan felvállalt missziót. Ezt mutatja az is, hogy egy alapítványt hoznak létre a nélkülözők támogatására, már az alapító okirat készítésének fázisában tart a folyamat. 

 

Veres Amanda és Papp Péter számos nehéz sorsú emberrel is találkozott, ezért bővítették tevékenységüket

Forrás: Beküldött fotók

– Nagyon sok a magányosan élő idős, de a kisgyermekes család is, akiknek az alapítványunk segíteni szeretne a lehetőségekhez mérten. Természetesen az állatvédelemben betöltött szerepünk nem változik meg ezzel, mert a tájegységnek szüksége van önkéntesekre, csak bővül a tevékenységi körünk, közben természetesen a hátrányos helyzetűek háziállatairól sem fogunk megfeledkezni – árulta el Veres Amanda. 

 

Hozzátette: úgy érzik, ha nem kezdik el támogatni az embereket, akkor nem igazán várható változás. A pozitív fogadtatást az is bizonyítja, hogy az alapítvány százezer forintos letéti összege néhány hét alatt összejött, amiért nagyon hálásak a jó szándékú segítőknek. 

 

– Karácsonyra élelmiszereket is gyűjtünk, bár tudom, hogy most a pandémia miatt mindenkinek nehezebbnek bizonyult az idei és a tavalyi év is. A tésztafélék, a liszt és a konzervek mellé még örömmel fogadunk zsákos tápot a négylábúak számára, de bármilyen felajánlásnak örülünk, mert minden segítség számít a nélkülözőknek – mondta végezetül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában