Beruházás

2021.12.21. 06:53

Megszépül az óvoda és hamarosan bölcsőde is épül Szurdokpüspökiben

Teljesen új és korszerű bölcsődét építenek Szurdokpüspökiben, amely 24 gyermeket lát majd el, de a régi óvoda épülete is megújul. A két beruházás több mint ötszázmillió forintból valósul meg.

Nagy Orsolya

A Szabadság úton jelenleg is folynak a munkálatok. A támogatásból parkolókat is kialakítanak a területen és eszközöket is vásárolnak az intézménybe

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Több beruházás kivitelezési munkálatai is zajlanak a településen. Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy hamarosan bölcsődével gazdagodnak, amelyre csaknem 350 millió forintos támogatást nyert el korábban az önkormányzat. – A kapott összegből kétcsoportos, 24 férőhelyes intézményt hozunk létre a Szabadság úton, ezen kívül eszközbeszerzést is megvalósíthatunk, valamint parkolókat alakíthatunk ki a beruházás során. Ezen túlmenően napelemes rendszert is kap majd az épület a költséghatékonyság és a környezetvédelem érdekében. A három éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei szolgáltatással az önkormányzat hosszú távon képes garantálni a gazdaságos és a mai elvárásoknak megfelelő, jó minőségű ellátást – közölte Pintér Miklós Ervin. 

Hozzátette: az intézmény feltehetően jövő év szeptemberében nyitja meg kapuit a csemeték előtt. 

A polgármester arra is kitért, hogy a településen egyébként már működik egy családi bölcsőde, amely hét gyermek befogadására alkalmas. Ez azonban teljes kapacitáson üzemel, sőt, további helyekre is szükség lenne. Azonban jelenleg nem tudnak további helyeket biztosítani, így nagy szükség van az újabb intézményre. 

Ezen túlmenően az óvoda is megszépül a településen, amelyre több támogatást is elnyert a közelmúltban az önkormányzat. 

– Még 2017-ben nyertünk pályázatot az intézmény korszerűsítésére, azonban az összeg nem volt elég arra, hogy teljeskörűen felújítsuk az épületet. Ezáltal több pályázatot is benyújtottunk, s nagy örömünkre mindegyik sikeres elbírálásban részesült. Ezáltal az óvoda korszerűsítése a Magyar Falu Programnak, a TOP-nak, a Vidékfejlesztési Programnak, valamint az adósságkonszolidációs pályázatnak köszönhetően valósul meg, amelyhez önrészt is biztosítunk – emelte ki Pintér Miklós Ervin, aki azt is elárulta, hogy ez közel kétszázmillió forintos támogatást jelent. 

A település vezetője kifejtette azt is, hogy teljesen megújul az intézmény, amelyet ki is bővítenek egyúttal. A szakemberek a beruházás során elvégzik a hőszigetelési munkálatokat, kicserélik a nyílászárókat és a tetőt, új öltözőt és kiszolgálólétesítményeket alakítanak, ráadásul két újabb csoportszobát is létrehoznak majd. Ezen túlmenően az óvodában működő főzőkonyhát is korszerűsítették, amely során új, modern eszközöket vásároltak. 

A polgármester bízik benne, hogy a munkálatokkal pár hónap múlva végeznek a szakemberek, és a gyermekek hamarosan új és korszerű intézményben tölthetik majd a mindennapjaikat. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában