Ünnepi látogatás

2021.12.17. 15:18

Felfüggesztették a látogatási tilalmat a salgótarjáni idősek otthonában

A salgótarjáni Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthona vezetői úgy gondolják, hogy a bent élő időseknek fontos, hogy az ünnepek előtt találkozhassanak szeretteikkel, így könnyebben átvészelhetik ezt az időszakot.

Nool

Forrás: Beküldött fotó

Pál Cecília, az intézmény vezetője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy december 13. és december 23. között hétköznapi napokon lehetőséget biztosítanak az érintkezésmentes látogatásra az otthon lakói részére.

- A látogatást szigorú szabályokhoz kötjük a bent élők egészségének érdekében - hangsúlyozta Pál Cecília. A látogatás csak abban az esetben lehetséges, amennyiben mind a látogató, mind az ellátott háromszor oltott a koronavírus ellen, vagy a második oltásban négy hónapon belül részesült. A szobákba csak fekvőbetegek esetében szabad bemenni a megfelelő védőfelszerelésben, minden más esetben a találkozás céljára az aulát vagy az idősek klubjának társalgóhelyiségét lehet igénybe venni.

Az intézményvezető hozzátette, hogy egy ellátottat egy héten egy alkalommal összesen két hozzátartozó látogathat meg, azonban a látogatáshoz minden esetben elengedhetetlen az előzetes időpontegyeztetés a mentálhigiénés munkatársakkal. A látogatás csak hétköznapokon lehetséges, időtartama pedig nem haladhatja meg a 30 percet.

Pál Cecília kiemelte, hogy ezek a szigorú szabályozások a lakók védelme érdekében lettek meghozva, ugyanakkor mivel karácsony a szeretet ünnepe, így nagyon szeretnék, ha legalább ennyi örömöt csempészhetnének lakóik életébe.

A teljes hirdetményt az otthon facebook oldalán lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában