Visszapillantó

2021.12.29. 13:27

Ez történt Nógrád megyében 2021 júliusában (fotók)

Számos színes, hosszú évek óta megrendezett programmal várta a megye a látogatókat idén júliusban is. Balassagyarmaton a Szent Anna-napi búcsút a szokásnak megfelelően népviseletbe öltözött hagyományőrzők felvonulásával tartották.

Nool

Hollókő - Magyarország több helyszínén, köztük a hollókői Ófaluban rendezték meg a tárogatósok világtalálkozóját. A júliusi rendezvényen közös fellépésnek is tapsolhatott a közönség. A jellegzetes, magyar hangszeren játszó művészek megígérték, visszatérnek még Nógrádba

Az egyházi rendezvények sorát a béri Szent Anna-kápolnánál tartott búcsú egészítette ki: ide elhozták Pio atya ereklyéjét is. A helyszínen Marti József esperes és Láng Siegfried Szentkereszt-rendi szerzetes tartotta meg a körmenetet és a szentmisét. 

A világi rendezvények sora szinte végtelen volt Nógrádban: Drégely várán hagyományőrző harcművészek léptek a közönség elé. Bér község határában sárban dagonyáztak járműveikkel az off-roadosok, Balassagyarmaton pedig megtartották a szokásos nyári sörfesztivált. Szécsényben a Példakép tábor idei sztárvendége Radics Gigi volt, aki a mezőgazdasági szakiskolában tartott záráson együtt énekelt a gyerekekkel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában