Szívszorító

2021.12.26. 11:06

Bombakereső kutyává képezi ki a honvédség Logant, a Nógrádból mentett juhászkutyát

Logan az idei karácsonyt már a Magyar Honvédség szerető környezetében tölti.

Nool

Forrás: Magyar Honvédség Facebook oldala

Robbanóanyag-kereső kutyává képezi ki a Magyar Honvédség, Logant, a Nógrádból megmentett belga juhászkutyát. 

A honvédség tűzszerész ezrede Facebook-oldalán mutatta be Logan szívszorító történetét. Az állatvédők a körülbelül másfél éves belga juhászkutyát egy Nógrád megyei településről mentették meg, ahol gazdája napi szinten bántalmazta, rövid láncon tartotta. 

A honvédség videójában Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója elmondta, hogy augusztusban került hozzájuk Logan, aki borzalmas dolgokon mehetett át eddigi élete során. Amikor  gazdikeresővé vált,  a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredtől érkezett egy megkeresés, hogy szívesen letesztelnék a kutyát.

Németh Balázs főtörzsőrmester, az ezred kiképző altisztje elvitte Logant egy harminc napos alkalmassági vizsgálatra az alakulat telephelyére, ahol nagyon jól szerepelt: hamar kialakult közöttük szimpátia és sikerült egymásra hangolódniuk. 

A főtörzsőrmester elmondta, Logan nagyon jól vette az akadályokat, így alkalmasnak bizonyult arra, hogy robbanóanyag-kereső kutya váljon belőle. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában